Se caută operatori culturali și artiști din toată Europa care să se implice în programul TM2023

tm2023 eoc revisited cultural programme january 22 cover (2)

Primarul Dominic Fritz anunță că a fost lansat un apel european pentru operatori culturali și artiști dornici să se implice în programul Timișoara 2023. Edilul-șef spune că ținta este ca în capitala Banatului să fie atrase „producții culturale de excepție”.

În speranța dezvoltării programului pentru anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, primarul Dominic Fritz anunță că a fost lansat un apel european pentru operatori culturali și artiști.

Scopul nostru este dublu: pe de-o parte să facem cunoscută oferta culturală a Timișoarei în Europa, dar și să atragem la Timișoara artiști și producții culturale de excepție. Sunt punți pe care le construim folosindu-ne de șansa deschiderii în plan internațional fără precedent pe care Timișoara o are acum, pentru a poziționa orașul nostru prin cultură pe harta orașelor atractive ale Europei. Mă bucur că ambasadele României în diverse țări europene au răspuns solicitării noastre și au diseminat informația în mediile culturale și artistice din țările în care activează. Le mulțumesc Excelențelor Lor pentru sprijinul acordat Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023”, a afirmat primarul Timișoarei.

Potrivit edilului-șef, Timișoara are în plan să continue strategia de întărire a relațiilor diplomatice internaționale, un accent important fiind pus pe colaborarea cu orașele înfrățite.