Cosmin Tabără (PNL): „Avem o obligație pentru timișoreni să câștigăm primăria”

tabara 2

Viceprimarul Cosmin Tabără a identificat profilul candidatului cu care PNL ar trebui să se prezinte în fața alegătorilor în 2024, la scrutinul pentru Primăria Timișoara. De altfel, Tabără este unul dintre cei 4 liberali despre care Alin Nica, președintele PNL Timiș, spune că sunt luați în calcul pentru alegerile locale din 2024. 

Timișoara, spune Cosmin Tabără, „s-a săturat de primari care fac ziariștii sau ziaristele prostituate, de primari care s-au bucurat de simpatia presei și au respectat-o până au fost în campanie electorală și după ce au ajuns să administreze tratează cu spatele presa. Timișorenii s-au săturat de certuri, de lupte politice și așteaptă rezultate”.

Viceprimarul, președintele PNL Timiș, spune că liberalii trebuie să gândească o strategie prin care să angreneze mediul privat în viitoarea administrație.

„În 2024 o să venim cu o listă de consilieri locali și județeni și cu un candidat la primărie care va susține adevăratul progres al Timișoarei. Noi trebuie să ținem aproape de capitalul privat, e esența și motorul dezvoltării unei comunități. Foarte mult trebuie să punem accent pe capitalul privat autohton pentru că avem oameni de afaceri foarte buni, cu un capital puternic de care trebuie să profităm, să colaborăm cu ei. Trebuie să înțelegem și să ne canalizăm pe ce vom merge: dezvoltare infrastructură școlară, rutieră, sportivă, spre spitale și restul să lăsăm să își facă privatul treaba. Trebuie să întreținem parcurile. Acestea sunt lucrurile pe care PNL le va miza în viitor. Vă garantez că Timișoara va fi pe mâini bune.”, a declarat Cosmin Tabără.

Întrebat dacă PNL va recâștiga Primăria Timișoara în 2024, Tabără a răspuns:

„Avem o obligație pentru timișoreni să câștigăm primăria. Cele mai bune administrații sunt administrațiile liberale, avem exemplele Cluj, Arad, Oradea, Sibiu – e cu sprijinul PNL – și chiar administrația Robu a adus proiecte foarte bune pentru Timișoara, modul de comunicare a fost defectuos, au fost câteva greșeli mari pentru care a plătit, dar ca proiecte, Timișoara a mers înainte. Din păcate, cu noua administrație, Timișoara merge înapoi. Timișoara e pe ultimul loc din orașele mari ale României ca PIB pe cap de locuitor; în 2016 era pe primul loc.”, a mai spus liberalul.

CITEȘTE ȘI: Deputatul PNL Marilen Pirtea: „Dacă aș ajunge primar aș depune toate eforturile pentru bunăstarea Timișoarei și cred că mi-ar ieși”