Marcel Vela: „Pentru a scăpa de întuneric trebuie să aprinzi măcar o lumânare!”

marcel vela

După 4 ani de la momentul trist care va rămâne în memoria colectivă sub numele de „10 august”, ziua în care zeci de mii de români protestatari au fost alungați în mod brutal de jandarmi din Piața Victoriei, senatorul Marcel Vela reamintește măsurile luate imediat după incidentul regretabil.

„La 14 august 2018, în calitate de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, anunțam că PNL demarează verificări cu privire la ce s-a întâmplat la 10 august în Piața Victoriei, dorind inclusiv desecretizarea convorbirilor clasificate din acele momente dramatice. După 1 septembrie 2018, la începutul sesiunii parlamentare, din motive de algoritm politic și modificare de regulament în Senat, am fost schimbat de la conducerea acestei comisii, care a fost preluată de alt partid. Cum viața bate filmul, în primele săptămâni ale mandatului meu de Ministru al Afacerilor Interne, am desecretizat 248 ore de convorbiri clasificate din 10 si 11 august 2018, pe care le-am predat la DIICOT. Pentru a scăpa de întuneric trebuie să aprinzi măcar o lumânare!”, spune Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

PSD a secretizat și îngropat manipulările și violențele jandarmilor împotriva cetățenilor pașnici ‪din 10 august‬!

Ministrul Marcel Vela desecretizează dosarele „10 august” și „Colectiv”! Șefii din Jandamerie și Situații de Urgență, cu un picior în pușcărie!

Dosarul „10 august” a fost deschis în 2018 de Parchetul Tribunalului Militar București, după ce peste 700 de persoane au făcut plângeri în urma loviturilor primite de la jandarmi sau a gazelor pe care le-au inhalat. Dosarul a fost clasat de DIICOT în 2020 și redeschis în primăvara lui 2022, în urma unei contestații depuse de unul dintre manifestanții din Piața Victoriei.