Viceprimarul Tabără: „Reforma promisă de Dominic Fritz și Ruben Lațcău nu numai că întârzie, dar nu va avea loc niciodată”

tabara

La un an de la preluarea președinției PNL Timișoara, viceprimarul Cosmin Tabără vorbește despre cum partidul s-a „curățat” de „oportuniști”, dar și despre cum unii dintre aceștia au fost reevaluați de colegii USR din administrația timișoreană. 

„Anul trecut, acea democrație prost înțeleasă în PNL a însemnat o luptă internă și a scos ce a fost mai rău în anumite persoane. A trebuit să refacem multe organizații de la zero, să duc o politică de reașezare a drumului fiecăruia dintre noi, o readucere în echipă a anumitor persoane care fuseseră îndepărtate. Era foarte important să conștientizeze fiecare că noi avem nevoie de partid, nu partidul de noi. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut are și aspecte pozitive pentru că partidul s-a curățat în primul rând de oportuniști care nu au umblat decât după a-și asigura un loc călduț în viață. Foarte multe din aceste persoane gălăgioase care au avut un mod aparte, violent, de a se manifesta fizic și verbal, nu au urmărit decât să își aranjeze propriul lor drum în viață pe banul public.”, a declarat Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

În context, Tabără îl readuce în discuție pe fostul liberal Raul Ambruș, în continuare consilier local, susținător al proiectelor USR.

„Unii dintre ei încă mai ciupesc și încă mai beneficiază de avantaje gratuite, pe care nu le merită și asta cu ajutorul lui Dominic Fritz, Ruben Lațcău și USR, din păcate. Modul lor de a face politică în mod totalitar la Timișoara, autoritar și fără a ține cont de absolut nimeni… Au cumpărat un astfel de personaj, Raul Ambruș, au cumpărat voturile lui asigurându-le celor din camarila lui câteva posturi în consiliul de administrație la societățile din subordinea noastră. Lucrurile astea ne întristează pentru că acea reformă promisă de Dominic Fritz și Ruben Lațcău nu numai că întârzie, dar nu va avea loc niciodată pentru că nu pot să o facă, nu știu ce să facă și au dovedit că sunt mai răi decât partidele politice așa-zise istorice. Ce au făcut în ultimii doi ani nu a făcut niciun partid: de la modul de a face concursuri, de a înțelege cum se face administrația, cum se fac hotărârile de CL și modul cum se conduce. Pe de altă parte, mă bucur că au arătat și ei cine sunt, și oamenii care au plecat din PNL și-au  arătat adevărata față.”, a mai spus Tabără.

„PNL nu are purtători de diplome, nu se mai bazează pe oameni angajați în primărie”

În ce privește organizația pe care o conduce, Tabără spune că a reconstruit de la zero echipa tinerilor.

„Pentru noi a însemnat o curățare. Am vrut să atragem persoane curate, decente, care au un drum în viață făcut înainte de a intra în politică. Foarte mulți vin nerealizați în politică și de acolo se trag foarte multe negative. Am refăcut organizația de tineret de la zero și veți vedea că PNL, la organizațiile de tineret, are cu totul alte persoane. Are persoane cu studii real făcute, nu doar purtători de diplome, are oameni în birou care lucrează la multinaționale și firme private, nu se mai bazează pe oameni angajați în primărie, care fac parte din CA la societățile din subordinea primăriei, care doar poartă servieta pentru a primi niște beneficii. Ăsta a fost rolul meu și ținta mea.”, a concluzionat Tabără.