Se caută capital politic! Taxa pentru apa de ploaie, imposibil de eliminat!

Taxa pe apa meteorică continuă să suscite discuții între aparatul administrativ lugojean și o parte dintre consilierii partidelor aflate în opoziție. Fiind obligatorie prin lege, ea nu poate fi eliminată.

Nu doar o dată, aleșii din Consiliul Local aflați în opoziție, și în special cei de la USR, au cerut eliminarea taxei pe apa de ploaie. Reprezentanții Primăriei Lugoj reamintesc locuitorilor că aceasta este obligatorie, iar discuțiile din mediul public se fac fără a ține cont de ceea ce spune legislația. Apa de ploaie nu poate fi desființată, pentru că ea reprezintă un cost de operare.

„Eu m-am săturat de discursurile politicienilor spuse doar pentru ca majoritatea oamenilor să-i voteze. E aberant și de neconceput că cei de la USR, PSD sau PMP vin să ne spună că trebuie eliminată taxa care plătește apa meteorică, atâta timp cât legislația este clară și obligatorie. Sunt mai multe aspecte, iar cel mai important lucru este că această apă generează costuri. Apa se adună din curțile oamenilor și de pe acoperișuri și merge în sistemul de canalizare pe care noi, Primăria Lugoj, l-am dat în administrare Meridianului. Apa merge prin niște țevi şi este uneori pompată către stația de epurare. Este un proces care generează costuri, iar societatea Meridian a câștigat o licitație prin care încasează această apă. Ea se bazează pe aceste venituri, care sunt prevăzute în legislație şi sunt urmărite de Curtea de Conturi sau Administrația Finanțelor Publice, care vin şi văd dacă s-au încasat aceste venituri. Îmi pare rău că domnii colegi din Consiliul Local uită foarte repede. Când a ajuns domnul Boldea primar, patru ani Primăria Lugoj nu a plătit această taxă către Meridian, pentru că şi noi avem drumurile publice şi platforme care ne aparţin, de pe care se colectează această apă. Societatea Meridian a fost atenționată de Curtea de Conturi, apoi a dat în judecată Primăria şi şi-a luat banii. Nu e corect să-i amăgim pe oameni că apa va fi scoasă, când se ştie clar că nu se poate acest lucru. Sunt politicieni care ne pierd timpul şi banii. Mai bine ar sta acasă şi ar face altceva. Să-i lase pe alţii care vor să facă treabă. I-aş întreba pe colegii de la USR, care au promovat acest proiect, de ce nu scoate domnul Dominic Fritz apa meteorică la Timișoara? Cei de la Lugoj, de la USR, sunt mai deștepți decât dânsul?”, a transmis Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Conform specialiștilor, după estimarea nivelului de precipitații din ultimii cinci ani, plata poate fi împărțită egal pe fiecare lună.