Orban e gata să plece din PNL! „Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă!”

orban timisoara

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a anunțat că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un guvern minoritar susținut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” și săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL.

Ludovic Orban a spus, în această seară, că nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă. „Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Orban, la B1. Acesta a precizat că nu știe dacă și alți liberali vor face la fel.

El spune că „PNL nu mai există” și că decizia de a-l susține pe Nicolae Ciucă în funcția de premier nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la președintele Klaus Iohannis.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Fostul președinte PNL a precizat că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.

Practic, Ludovic Orban își face bagajele să plece din PNL, decizia sa de a nu susține instalarea Guvernului Ciucă urmând să conducă la excludere.