Consilier local din Timișoara: Colterm a primit firimituri de cărbune, pentru căldura într-o zi

Consilierul local Roxana Iliescu îi critică pe cei din conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că s-au „jucat tot anul de-a marii șefi”, dar în realitate nu au făcut nimic pentru Colterm. Alesul local mai susține că acea garnitură de cărbune anunțată miercuri de Dominic Fritz că va ajunge la Colterm este suficientă doar pentru producerea căldurii într-o zi.

Conducerea Primăriei Timișoara este aspru criticată pentru faptul că societatea Colterm se confruntă cu o serie de probleme grave, în prag de iarnă. Vă reamintim că E.On a anunțat că de luni nu va mai furniza cărbune companiei, din cauza datoriilor, astfel că cei aproximativ 50.000 de abonați ai Colterm riscă să rămână fără apă caldă și căldură.

E.On închide robinetul la Colterm începând cu 25 octombrie. Pe înțelesul meu: în asta se traduce încrederea reprezentanților companiei de gaz în primarul Fritz, atotștiutoru’ vice Lațcău și-n păpușile lor numite la Colterm, obediente și mediocre, înscăunate în CA sau pe post de directori generali interimari (în număr de 3 în mai puțin de un an), nu să se zbată pentru societate, ci să execute ordinele lor aiuristice! S-au jucat tot anu’ de-a marii șefi, infatuați, obtuzi și lipsiți de orice urmă de empatie! Au manipulat clamând “salvarea” Coltermului de către Banca Mondială și-au pozat în marii salvatori ai planetei, clamând arderea gazului când prețul gazului atinsese deja record istoric din ultimii 100 de ani, lăsând totodată societatea cu zero stoc de cărbune pentru această iarnă. Astea le-au fost preocupările și acum cerșesc milă… pardon, cărbune, dar care cărbune pot să se uite la el dacă nu au gaz (cărbunele are nevoie de suport de ardere asigurat de gaz)”, a semnalat Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

Alesul local a prezentat și două soluții pe care Primăria Timișoara le-ar fi putut lua din timp, astfel încât să prevină stoparea furnizării cărbunelui către Colterm.

Ce ar fi fost dacă băieții ăștia, până nu demult cu colegi în Guvern, la putere cum s-ar zice, ar fi fost în stare să încheie în acest an un Contract bilateral cu E-on, fie el și doar pe un an de zile, cât să treacă iarna, să securizeze cât de cât un minim necesar de gaz și evident, să-și fi făcut din vară stocurile necesare de cărbune?! (unde mai pui faptul ca Anca Dragu, colega de partid a primarului Fritz, Președinte Senat, este fost Director în E-On)”, a explicat Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România mai spune că anunțul „triumfător” al primarului Fritz cu privire la sosirea unei garnituri de cărbune, înseamnă că este asigurat necesarul doar pentru o zi.

Apropo de cărbune… primarul Fritz ne anunță triumfător că tocmai a sosit “ o garnitură” de cărbune. Știți ce înseamnă asta? Firimituri! Aproximativ 1250 tone, adică necesarul pe o zi…( într-o iarnă Colterm “mănâncă” aproximativ 300.000 de tone de cărbune pe un scenariu de consum preponderent de cărbune). Soluții? Întotdeauna se pot găsi soluții, însă sunt greu de realizat când ești lipsit de credibilitate”, a precizat Roxana Iliescu.