Se apropie Ziua Morților. Condițiile pentru a putea vinde coroane și candele în preajma cimitirelor

Primăria Municipiului Timișoara a început să preia de marți, 22 octombrie, cererile pentru autorizarea de comercializare a produselor specifice legate de Ziua Morților, comemorată în Banat la data de 1 noiembrie.  Cei care sunt interesați trebuie să știe că cererile se pot depune doar săptămâna aceasta.

Astfel, cererile se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22.10.2019-25.10.2019. Fiecare solicitant va primi o singură locație. Avizele se emit pentru o perioadă determinată de timp, ca activitate prevăzută în HCL110/2016, Cap.II, art.4, pct..2, lit.b , respectiv activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp,comercializare de flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Actele necesare cererii sunt: cerere tip obținută de la ghişeul 8 sau 9, camera 12 şi copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firmă ( copie Certificat Unic de Înregistrare ).

Perioada în care se vor putea comercializa coroanele este cuprinsă între 30 octombrie și 1 noiembrie, la cimitirele din Calea Şagului; Calea Buziaşului; Calea Lipovei; Cimitirul Eroilor; Rusu Şirianu; Stuparilor; Calea Lipovei. Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi a taxei de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pe perioada precizată, chiar dacă solicitarea se face pe un număr mai mic de zile din intervalul aprobat.

Comercianții au obligația să asigure salubrizarea permanentă a locului în care vor vinde coroane. Locul nu poate fi cedat, iar circulația pietonilor nu trebuie să fie perturbată. Comercianții au obligația să aibă asupra lor: avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat.