Inițiativă de toată lauda la Teatrul Național Timișoara: ateliere de dans pentru cei cu deficiențe de auz

Toată săptămâna aceasta, de luni, 21 octombrie, până sâmbătă inclusiv, la Teatrul Național din Timișoara au loc ateliere de dans pentru persoanele cu deficiențe de auz. Inițiativa, care face parte din proiectul „Vocile orașului”, îl aduce în capitala Banatului și pe renumitul coregraf francez Pál Frenak, un nume important în domeniu.

Tot evenimentul are legătură și cu proiectele Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, deoarece „Vocile orașului” este inclus în Programul Cultural 2019. Proiectul „Central Park” își propune să arate felul în care oamenii se pot exprima și face înțeleși prin dans. La atelierele organizate la Teatrul Național din Timișoara sunt implicați și actorii instituției de cultură. Inițiativa este una menită să sprijine integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de auz. De asemenea, prezența lui Pál Frenak este importantă. Coregraful francez de origine maghiară și-a pus amprenta în trecut pe FEST  FDR, iar coregrafiile sale s-au bucurat de un succes răsunător.

Atelierele vor avea ca finalitate un spectacol de teatru-dans, la care vor participa și actorii implicați, dar și persoanele cu deficiențe de auz. Spectacolul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala 2.