Se apropie sezonul alergiilor la ambrozie. Primăria Timișoara a început să ia primele măsuri

Pentru că sezonul alergiilor la ambrozie este foarte aproape, Primăria Timișoara anunță că a luat deja mai multe măsuri pentru a combate această buruiană. Proprietarii care nu-și îngrijesc terenurile riscă amenzi uriașe.

Primăria Timișoara informează că a luat deja unele măsuri cu scopul eradicării ambroziei, dar și a altor plante alergene. Astfel, pe terenurile care sunt în domeniul public se face cosire în mod periodic.

În ceea ce privește terenurile private, Poliția Locală Timișoara a identificat și transmis primăriei o listă cu 330 de terenuri care ar putea fi infestate cu ambrozie.

leader board 728 x 90 px

Primăria a trimis somații proprietarilor, iar în perioada 1-15 iulie 2021 se vor face verificări de către Direcția Poliția Locală la fața locului pentru fiecare teren, pentru a se constata dacă s-au luat măsurile necesare de către proprietari. Proprietarii care nu s-au conformat, vor primi un avertisment, urmat de sancționarea cu amendă. Cuantumul amenzii este între 1.000 – 5.000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000 – 20.000 de lei pentru persoane juridice.”, a informat Primăria Timișoara.