Se apropie Serbările Caransebeșului. Muzică, bere și grătare în locul paradelor cu personaje de poveste

Primăria și Casa de Cultură Caransebeș se reorientează pe un buget mai mic și organizează, la sfârșitul săptămânii viitoare, Serbările Caransebeșului, o acțiune menită să înlocuiască Serbările Cetății, care ar fi trebuit să marcheze sfârșitul verii și începerea școlii.

Acele manifestări intrate în tradiția locului prin oferirea de spectacole stradale cu personaje din istorie erau închinate Cetății Caransebeșului, atestată documentar destul de târziu, față de alte cetăți din Transilvania, însă care scoteau din case câteva mii de gugulani pentru distracție și voie bună.

Cum, potrivit primarului Felix Borcean, bugetul Casei de Cultură a fost sacrificat la ultimele rectificări bugetare de către consilierii locali, conducerea instituției a găsit o variantă prin care caransebeșenii să aibă parte de distracție la sfârșitul săptămânii viitoare.

Muzică, bere, grătare și voie bună sunt ingredientele oferite în perioada 19-22 septembrie de către Casa Municipală de Cultură „George Suru” Caransebeș, în parteneriat cu Asociația Culturală „PORDAMPI”, în Parcul Teiuș din municipiu.

Cap de afiș – Alex Velea și Carmen Șerban. Spectacolele vor începe în fiecare zi de la ora 17.00, iar printre artiștii prezenți la Caransebeș o regăsim și pe Didina Curea, o voce de excepție de la Oțelu Roșu, care va încânta publicul în ziua de sâmbătă.