Deponeul de la Lupac se deschide în octombrie?! „Nu am văzut pe nimeni acolo. Erau două utilaje oprite și în rest… crește iarba”

După primarul din Oțelu Roșu, și directorul Transal Urbis din Caransebeș atrage atenția asupra datei de deschidere a deponeului de la Lupac. Ovidiu Chimigeriu atenționează că se tărăgănează foarte mult așa-zisele lucrări de reparații și, de fapt, bate vântul prin haldina destinată depozitării gunoiului din întreg județul.

Administrația județului a înaintat ca nou termen de deschidere a deponeului de la Lupac data de 31 octombrie, însă în locul respectiv iarba a crescut nestingherită și se pot vedea doar două buldozere nemișcate, astfel că puțin probabil ca la sfârșitul lunii următoare să fie inaugurat acest deponeu, spune managerul serviciului de salubritate Transal Urbis din Caransebeș, Ovidiu Chimigeriu.

„De la Consiliul Județean mi s-a spus că sunt probleme la căminul decantor și se repară provizoriu până când se construiește unul nou. De asemenea, când au schimbat acoperișul au constat că s-au fisurat stâlpii de susținere la stația de sortare, altă problemă, dar nu am văzut, când am fost eu acolo, pe nimeni, erau două utilaje, dar oprite și în rest crește iarba. Eu personal nu cred că se va deschide deponeul în termenul anunțat de Consiliul Județean”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu, directorul Transal.

Acesta este nemulțumit și de contractele încheiate cu operatorul care va colecta și transporta gunoiul, pentru că populația nu mai este la fel ca atunci când s-a efectuat recensământul populației și licitațiile pentru desemnarea firmelor care vor opera pe Caraș-Severin s-au raportat la un număr de populație cu mult mai mare decât cel actual.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Eu iau cazul Caransebeșului, care se află pe zona 1, pentru că județul a fost împărțit pe 6 zone. În urmă cu doi ani, firma care a câștigat licitația la prețul de 9,20 lei a semnat un contract pentru un număr de 24.000 de caransebeșeni, conform recensământului din 2011, care se presupune că sunt toți plătitori. Nu m-a întrebat nimeni care este numărul real de cetățeni plătitori de tarife la gunoi. Vă spun eu: este de 16.000. Dacă acest operator va începe activitatea, va trebui să încaseze pentru Caransebeș o factură de 9,20 de lei ori 24.000 de cetățeni, care înseamnă o sumă lunară de 220.800 lei. Ori noi încasăm în realitate 9,20 ori 16.000, adică 147.200 lei. Întrebarea este cum se va putea plăti diferența de 73.600 lei? Cine suportă această pierdere? Pentru că în contract se stipulează că primăriile vor plăti factura în primul an către societățile care au câștigat licitațiile, dar nu au bani și atunci ce se întâmplă?”, întreabă Ovidiu Chimigeriu.

Managerul Transal a mai adăugat că atunci când a majorat tariful la gunoi în urma calculelor făcută la 15 lei de persoană pe lună au sărit ca arși consilierii PSD care au propus reducerea tarifului.

„Unde e acum fosta consilieră Diana Aninoiu, care a spus în Consiliul Local că nu se justifică prețul mult prea mare și îmi dădea exemplu Primăria Reșița cu un tarif mai mic?! Îi reamintesc fostei consiliere, dar și colegilor ei de partid aleși în Consiliul Local că la Reșița prețul a crescut la 14,95 de lei de persoană de prin luna mai, iar la noi este în continuare 10,50 de lei de persoană lunar. Nu mai e mult până în octombrie, să vedem ce se va întâmpla, pentru că nu ni se spune nimic, nici măcar nouă, celor care ne ocupăm de soarta gunoiului din localitățile cărășene”, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.

CITEȘTE ȘI: Deponeul de la Lupac se deschide în octombrie? Nici primarii nu mai cred…

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/