Deponeul de la Lupac se deschide în octombrie? Nici primarii nu mai cred…

Tot mai des se trag semnale de alarmă cu privire la tergiversarea punerii în funcțiune a deponeului de la Lupac, rămas în urmă față de celelalte proiecte europene din județele învecinate. După atâtea termene nerespectate, nici măcar primarii de stânga nu mai au încredere în promisiunile Consiliului Județean Caraș-Severin.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, spune că dacă forul județean, dintr-un motiv bine întemeiat, va anunța luna octombrie ca dată a deschiderii deponeului de la Lupac, totul va fi doar pe hârtie, pentru că în realitate situația este alta.

Suntem tot unde am fost. Consiliul Județean Caraș-Severin nu a reușit să finalizeze proiectul. Asta știm. Noi ducem gunoiul la Horezu, am majorat tarifele acum un 1 an pentru a ne încadra în tariful impus. Taxăm 6,20 lei de persoană pe lună, foarte mult, dar nu avem ce face, la agenții economici este alt tarif în funcție de activitate și de cantitate. Noi ca primării nu mai avem nimic de făcut decât să așteptăm. Licitațiile pe zone cu operatorii de colectare și transport s-au finalizat de un an de zile, societățile așteaptă să înceapă lucrul. Deponeurile de tranzit sunt amenajate, noi ne-am făcut treaba. Oțelu Roșu e catalogat pe zona 6 de colectare Obreja-Bucova.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Edilul, care este și directorul ADI Intercom Deșeuri, spune că la ultima întâlnire de la Consiliul Județean Caraș-Severin s-a înaintat luna octombrie ca dată de deschidere a deponeului de la Lupac:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Nu mai e mult până în octombrie. Aici sunt discuții mai delicate, ei se leagă de orice întârziere pentru că, din punctul meu de vedere, caietul de sarcini este subevaluat, la cantități și la un număr de populație care nu mai corespunde. Județul s-a depopulat în ultimii ani. De exemplu, dacă la Oțelu Roșu la demararea acestui proiect în urmă cu 5-6 ani se înregistrau 12.800 de locuitori în caietul de sarcini, acum avem 10.000 de locuitori. Cele care vor pierde sunt societățile care au câștigat licitațiile pe zone, nu primăriile. Și asta pentru că nu mai corespunde acum ce s-a semnat în urmă cu ani. Ele au un tarif pentru depunere la groapă, iar ca și cantitate colectată de la populația de acum nu va mai corespunde”, ne-a precizat edilul orașului de pe Valea Bistrei.

Luca Mălăiescu este de părere că, odată ce va începe activitatea la Lupac, societățile vor merge în pierdere.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/