Se anunţă un weekend incendiar la Anina! Zilele oraşului coincid cu sărbătoarea minerului

O petrecere cu de toate pentru toţi, o nouă locaţie, un oraş în reconversie spre turism – la Anina. Atmosfera acestui sfârşit de săptămână promite să ofere amintiri de neuitat localnicilor şi ,,goştilor lor”, turişti ocazionali sau prieteni ai zonei. Zilele Orașului Anina se sărbătoresc astăzi şi mâine pe platoul amenajat într-o nouă locaţie, pe strada Bucegi, în vecinătatea sălii de sport.

Muzica folk a fost alegerea organizatorilor pentru deschiderea programului. De la ora 16.30, timp de două are şi jumătate, publicului îi va fi servită o porţie boemă cu Victor Georoceanu, Vasile Gondoci şi Cristian Buică. Urmează o felie uşoară cu Panoramic şi Floriana, iar trupele Incognito şi Acces vor face pregătirea pentru show-ul de jonglerii încinse la propriu – Fire Drop! Vali Poganu, Big West Family & DJ Flow duc petrecerea în noapte, numai bine pentru ca tinerii să intre alături de ei în programul de discotecă.

Cel puţin la fel de atractiv este pregătită şi cea de-a doua zi a sărbătorii aninenilor. Schimbarea de registru muzical, spre folclor şi tradiţie, aduce pe scenă, de la ora 16.00, ansambluri şi solişti dragi bănăţenilor: Ansamblul Cununiţa şi Fanfara din Bănia, dansuri sârbeşti cu formaţia Soko din Socol, Ansamblul Caraşul din Grădinari, Ansamblul sârbesc Mladost – Serbia, Ansamblul din Anina şi solistul Florin Potra, Ansamblul Iedera şi solistul Traian Barbu din Oţelu Roşu, Ansamblul Reşiţeana cu Ana Pârvulescu-Cega, Consuela Grigoriu şi invitatele Mirela Pistrilă şi Nicoleta Sârbu, Ansamblul Semenicul cu Maria Caraş, Titian Puichiţă şi invitaţii Ramona Viţa şi Maria Didraga.

Şi pentru că data de 3 august e una cu o însemnătate deosebită pentru fiecare miner, iar Anina păstrează amintirea anilor de glorie ai mineritului, Ziua Minerului este marcată aici festiv şi tradiţional. Aşadar, o dublă sărbătoare la Anina: Zilele Oraşului şi Ziua Minerului, prima la o a doua ediţie, a doua la 37 de ani de la prima grevă a minerilor din România comunistă.

Dacă după-amiezile şi serile acestor două zile de sărbătoare sunt rezervate muzicii, restul timpului va fi rezervat frumuseţilor zonei sau unei călătorii cu trenul pe ruta Anina-Oraviţa. Pentru că se doreşte o promovare a acestui colţ de rai cărăşean, turistul este îndreptat spre Staţiunea Mărghitaş, spre lacul Buhui, spre cascada Bigăr, Peştera Oaselor, cascadele Beuşniţa sau oricare din traseele montane propuse prin munţii Aninei de pasionaţii plimbărilor în aer curat.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/