Se adună pretendenții! Liberalul Claudiu Buciu intră oficial în lupta electorală, pregătit să preia responsabilitatea administrării municipiului

Claudiu Buciu intră oficial în lupta pentru funcția de primar al municipiului Lugoj. Astfel, promisiunea făcută încă din octombrie 2016 și reînnoită în aprilie 2017, odată cu alegerea sa în fruntea liberalilor lugojeni, devine realitate.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Politic Local al Organizației Municipale Lugoj a Partidului Național Liberal, desfășurată în data de 17 februarie.

Desemnarea președintelui organizației Claudiu Alexandru Buciu drept candidat la funcția de primar al municipiului Lugoj pentru alegerile locale din 2020 nu este o surpriză.

„Organizația Municipală Lugoj a Partidului Național Liberal rămâne angajată în mod determinat în procesul de eliberare a Lugojului de structurile PSD infiltrate la toate nivelurile administrației Lugojului, de eliberare a Lugojului de modul profund incompetent, iresponsabil, corupt și clientelar în care PSD Lugoj administrează comunitatea noastră”, se arată în comunicatul Organizației Municipale Lugoj a Partidului Național Liberal.

Efectele celor 12 ani de administrație pesedistă se fac resimțite într-un mod tot mai vădit, de la o zi la alta. În documentul citat, sunt enumerate câteva din aceste efecte: „societățile municipale sunt deja în lichidare (Salprest) ori în pragul insolvenței (Meridian), având ipotecate toate bunurile imobile; spitalul este subfinanțat constant de actuala administrație, fapt pentru care starea clădirii în care funcționează s-a degradat de la an la an, iar datoriile au crescut vertiginos; instituțiile de învățământ sunt finanțate discreționar, beneficiind doar de reparații locale, iar nu de reabilitări integrale și durabile, ori de sedii noi, ceea ce ar asigura condiții cu adevărat moderne și adecvate pentru desfășurarea procesului didactic; infrastructura de apă-canal a înghițit sume colosale în ultimii 12 ani, fără ca aceasta să fie cu adevărat modernizată ori măcar utilizabilă de către lugojeni, totul trebuind să fie refăcut; infrastructura rutieră a Municipiului Lugoj a fost sacul fără fund al actualei administrații, sac în care s-au risipit peste 20 de milioane de euro în ultimii 12 ani, fără niciun efect pozitiv pentru lugojeni, toată această infrastructură trebuind să fie refăcută; Lugojul a căpătat un aspect profund neîngrijit, murdar și dezordonat, fapt pentru care, am ajuns să fim stânjeniți atunci când vizitatorii municipiului nostru ne semnalează aceste probleme, făcând referire la Lugojul de altă dată; activitatea culturală a fost confiscată de ideile unui singur om, fapt pentru care majoritatea evenimentelor nu contribuie la o dezvoltarea culturală reală a comunității noastre; activitățile sportive supraviețuiesc datorită oamenilor care le desfășoară, baza materială dedicată acestora fiind, de cele mai multe ori, o piedică în calea performanței sportive; iluminatul public, după investiții de milioane de euro, este total inadecvat, mare consumator de energie, iar societatea care se ocupă de întreținere intervine după bunul plac, zone întregi din municipiu rămânând pentru perioade mari de timp fără iluminat public; în ultimii ani Lugojul a pierdut peste 2.000 de locuri de muncă, fapt ce se reflectă în toată economia locală, mai precis în scăderea cifrei de afaceri a micilor întreprinderi locale”.

În viziunea PNL Lugoj, „acestea sunt câteva dintre motivele concrete pentru care considerăm că actuala administrație trebuie să fie înlăturată de la conducerea municipiului și trasă la răspundere pentru fiecare leu cheltuit defectuos sau ilegal. Atitudinea de superioritate cu care membrii și acoliții PSD (puși în fruntea administrației locale ori abonați la contracte cu instituțiile publice controlate tot de PSD) îi tratează pe lugojeni trebuie să înceteze cât mai repede posibil pentru a restabili egalitatea în drepturi și obligații între lugojeni.

Odată ce lugojenii au decis să se elibereze de modul PSD de a-i conduce (așa cum se vede tot mai clar din rezultatele de la ultimele alegeri), rămâne doar să aibă de ales între cât mai multe oferte electorale serioase, consistente și realiste, care să țină cont de nevoile reale și stringente ale Lugojului și care să nu urmărească exclusiv atragerea de voturi.

Echipa PNL Lugoj este pregătită să preia responsabilitatea de a gestiona administrarea comunității noastre, în primul rând pentru a aduce lucrurile la o stare de normalitate, iar în al doilea rând pentru a pregăti Lugojul pentru viitor.

Prezentarea viziunii PNL cu privire la revenirea la normalitate și la pregătirea Lugojului pentru viitor, precum și prezentarea echipei PNL care va duce la îndeplinire această viziune vor avea loc la începutul campaniei electorale”.

Ar mai fi de adăugat faptul că liberalii, spre deosebire de alte partide angrenate în campanie, au avut la timp un moment de clarificare internă, prin schimbarea garniturii lui Ioan Ambruș, fostul viceprimar liberal, acuzat de non combat în raport cu administrația Boldea. Această clarificare internă a permis o perioadă de calm și reconstrucție, care a dus la trei rezultate notabile, liberalii fiind pe primul loc la alegerile europarlamentare și prezidențiale, cu un record absolut de 72,91% în turul doi al alegerilor pentru președintele României.