Se acordă 246.000 lei pentru proiecte care contribuie la îmbunătățirea spațiului comun din Timișoara

O sumă de 246.000 de lei este disponibilă pentru ONG-urile și grupurile de inițiativă din Timișoara care vin cu soluții de îmbunătățire a spațiului comun din oraș. Înscrierile se fac până în data de 6 iunie.

Programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” continuă cu ediția a doua în acest an, fiind derulat de Federația Fundațiilor Comunitare din România și un mare lanț de magazine. Astfel, în cinci orașe din România, printre care și Timișoara, sunt oferite finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1,23 milioane lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

La nivel local, programul este coordonat prin Fundația Comunitară Timișoara și dispune de o sumă care se ridică la 246.000 lei, care va fi oferită pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs. Pot aplica organizații neguvernamentale și grupuri de inițiativă în perioada 19 mai – 6 iunie.

Inițiative precum amenajarea de spații comunitare de recreere, joacă și învățare, ateliere de eco-școală, grădini urbane comunitare și alte idei ce contribuie la reconectarea comunității şi îmbunătăţirea spaţiului comun pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării“, a informat Fundația Comunitară Timișoara.

Potrivit reprezentanților fundației, vor fi finanțate proiecte care îndeplinesc simultan trei direcții. Și anume, reconectarea locuitorilor orașului în contextul efectelor pandemiei Covid-19; o componentă educațională inter-generațională, cu respectarea regulilor de distanțare fizică ce vor fi aplicabile în momentul implementării proiectelor; îmbunătățirea spaţiului public și desfășurarea activităților în spațiul urban comun, cum ar fi spații pe malul canalului Bega, alte spații comunitare în cartiere, spații publice sau incinte care pot fi folosite de către public pe teritoriul unităților de învățământ sau a altor instituții publice/universități unde publicul nu are momentan acces.

Până în data de 4 iunie, potențialii aplicanți pot beneficia de sesiuni de incubare – asistență în completarea propunerii de proiect, susținute de Fundația Comunitară Timișoara.

Această etapă este premergătoare procesului de selecție finală și are ca scop transformarea unor idei cu potențial, în proiecte care aduc plus-valoare comunității. Incubatorul de proiecte este un mecanism de sprijin pentru organizațiile și grupurile de inițiativă de a-și dezvolta ideea într-un proiect fezabil, cu șanse de finanțare. Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din reprezentanți ai sectorului guvernamental, nonguvernamental și cel privat, pe baza criteriilor stabilite local și care pot fi consultate în Ghidul de finanțare“, a detaliat Fundația Comunitară Timișoara.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita www.fctm.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/