Scutiţi de penalităţi, numai să plătească! Facilităţi pentru locuitorii din Anina pentru plata dărilor locale

Vești bune pentru locuitorii din Anina! Atât persoanele fizice, cât și cele juridice de pe raza orașului vor fi păsuite de penalitățile aferente impozitelor și taxelor locale, chiriilor, redevențelor și altor obligații la bugetul local doar dacă vor achita integral, în perioada 1 august-30 septembrie, sumele datorate.

„Am luat această hotărâre dată fiind situația economică aparte care se regăsește pe raza orașului nostru. În fiecare an am decis să venim în întâmpinarea cetățenilor, doar că perioada stabilită nu era cea a lunilor august-septembrie, ci aprilie-mai. Acum, cu acest COVID-19, dar și din cauza faptului că locuitorii urbei nu au fost învățați cu online-ul, cred că termenul stabilit este unul corect.”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Printre beneficiarii acestei facilități se numără persoanele care nu au reușit să își plătească dările locale până la finele anului trecut, cealaltă categorie, platnicii la zi, beneficiind pentru sumele achitate aferente anului în curs de bonificația de 10%, asta dacă s-au încadrat în termenul-limită prelungit de contextul epidemiologic, respectiv 30 iunie.

„Penalitățile și dobânzile nu se referă la această perioadă, ele fac trimitere la perioada anului trecut, atunci când nu s-a plătit impozitul și de la sfârșitul lunii decembrie încoace au început să curgă majorările de întârziere.”, a mai ținut să precizeze șeful administrației publice locale din Anina.

Sursa foto principal: telegrafonline.ro.