Bilanț negru la nivel național! Zeci de pacienți COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore

În 25 august a fost raportat cel mai mare număr de decese ale unor persoane infectate cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, 58 de oameni din mai multe județe au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că dintre cele 58 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, iar un pacient nu a avut și alte patologii.

În județul Timiș au fost raportate patru decese ale unor persoane infectate și cu SARS-CoV-2, iar totalul ajunge la 110. În ceea ce privește numărul de cazuri, au fost înregistrați încă 23 de pacienți COVID-19, iar în spitale sunt internați 190, dintre care 15, la ATI. „Cele 23 de persoane sunt din: Timișoara – 13 , Lugoj – 2, Dumbrăvița – 2, Teremia Mare – 1, Țipari (Coșteiu) – 1, Izvin (Recaș) – 1, Biled – 1, Liebling – 1, Variaș- 1”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

În cursul zilei de ieri, 176 de timișeni au intrat în carantină, iar 40, în izolare la domiciliu. Cu privire la focarele COVID-19, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică transmit că sub monitorizare se află șapte. Patru dintre ele au izbucnit în cadrul unor societăți comerciale, cu câte trei, patru, opt și 29 de cazuri înregistrate, iar pe listă se mai află IPJ Timiș (19 cazuri), o grădiniță privată (cinci cazuri), dar și un centru de recuperare și reabilitare neuropsihică din Lugoj, acesta fiind și ultimul depistat. Reprezentanții DSP transmit că focarul de la centrul privat de îngrijire a minorilor a fost stins.

În județul Caraș-Severin au fost depistate, cu noul coronavirus, alte 22 de persoane, iar totalul cazurilor confirmate ajunge la 595. De asemenea, patru cărășeni au fost incluși în statistica neagră a deceselor. La nivel național, de la începutul pandemiei, au fost diagnosticați cu COVID-19 aproape 80.400 de români. În unitățile sanitare sunt internați 7.268 de bolnavi, dintre care 490 sunt la ATI.