Aproape 100 de elevi din Caraş-Severin şi-au luat adio de la testarea cunoştinţelor la matematică şi istorie. Creşte numărul candidaţilor eleminaţi

97 de liceeni din Caraș-Severin au preferat să spună „pas” testării bagajului de cunoștințe dobândit pe parcursul anilor la disciplinele matematică și istorie, probe scrise desfășurate în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Astfel, dintr-un total de 442 de candidați înscriși pentru a participa la cea de-a doua probă a examenului maturității, doar 345 au fost prezenți astăzi în centrele de examen. În plus, spre deosebire de proba susținută la disciplina Limba și literatura română, când un singur elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, proba obligatorie a profilului bifează alte trei astfel de cazuri.

„Astăzi, 25 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020, în trei centre de examen. Dintre cei 442 de candidați înscriși (418 la matematică, respectiv 24 la Istorie), s-au prezentat 345 de candidați, numărul elevilor absenți fiind de 97”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Până la pasul făcut spre mediul universitar, elevii de liceu mai au de susținut alte două probe importante din cadrul examenului de Bacalaureat, asta pe lângă obținerea unor rezultate notabile la disciplinele susținute până acum, respectiv: Limba și literatura română, matematică, istorie. Ca atare, mâine, 26 august, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, unde sunt așteptați să participe 371 de candidați, iar joi, 27 august, sesiunea de toamnă a examenului maturității se va încheia cu proba susţinută la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate miercuri, 2 septembrie, până la ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14.00 – 20.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 septembrie.

Sursa foto principal: haihuin2.com.


1000 x 100 gif logiscool