Scumpirea materialelor de construcții majorează costul lucrărilor la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița

Consilierii locali din Oravița au fost nevoiți să aprobe actualizarea costurilor privind lucrările de restaurare de la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din cauza scumpirii materialelor de construcții.

Proiectul de restaurare, conservare și dotare la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” se derulează din anul 2017. Finanțarea a fost aprobată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar lucrările au început efectiv în vara anului 2020. Contextul pandemic și ulterior creșterile de prețuri au făcut ca bugetul alocat acestor lucrări să crească.

În ședința extraordinară din această săptămână, consilierii locali din Oravița au votat actualizarea valorii totale a proiectului, ajungându-se la 11.154.118,34 de lei, cu peste 1,5 milioane de lei mai mult decât suma prevăzută la semnarea contractului, 1.092.802,95 de lei reprezintă doar scumpirile materialelor necesare, bani care vor fi decontați de la bugetul de stat. Valoarea eligibilă asigurată prin POR este de 9,56 milioane de lei, iar valoarea neeligibilă a ajuns la 495.000 de lei. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii orăvițeni, valoarea suportată de la bugetul local în cazul acestui proiect este de 780.024,40 lei.

Pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului „Mihai Eminescu”, care ar urma să fie inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit, cel mai recent fiind stabilit pentru 30 decembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Lucrările la cel mai vechi teatru din România continuă! Ce spun reprezentanții ADR Vest despre edificiul cultural de pe Valea Carașului?

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/