Autobuze electrice pe Valea Cernei, între Băile Herculane și Mehadia!

electric bus at the charging station

În viitorul apropiat, între comuna Mehadia și orașul-stațiune de pe Cerna s-ar putea circula cu mijloace de transport în comun nepoluante, asta după ce conducerile celor două administrații locale și-au dat mâna și au depus împreună o cere de finanțare, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, în vederea achiziționării a patru autobuze electrice.

Pentru achiziția celor patru mijloace de transport în comun, care ar urma să circule pe relația Băile Herculane – Mehadia – Plugova – Valea Bolvașnița – Globurău și retur, ar fi nevoie de aproximativ două milioane de euro. Potrivit declarațiilor primarului comunei Mehadia, Grigore Bardac, în cererea de finanțare depusă pe PNRR – Componenta 10, Pilonul 4 – a fost cuprinsă și achiziția a patru stații de încărcare electrică, câte două pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte.

Primăria Mehadia a depus pe PNRR mai multe solicitări de finanțare, pentru că speranța noastră este să atragem, pe cât posibil, cât mai mulți bani europeni, atât pentru piste de bicicletă, din Mehadia până în Herculane, cât și pentru o semaforizare inteligentă pe DN 6 și stații de încărcare electrică. Nu în ultimul rând, prin solicitarea depusă în parteneriat cu Primăria Băile Herculane, pe același PNRR, sperăm să obținem finanțarea necesară în vederea achiziționării a patru autobuze electrice, care să deservească comunitatea noastră și pe cea din Herculane. O astfel de investiție ar fi mai mult decât binevenită pentru locuitorii comunei noastre, care au, să spun așa, ca destinație locală Băile Herculane, fie pentru rezolvarea diferitelor probleme, fie pur și simplu din dorința de a se relaxa la final de săptămână, și care în prezent nu dispun de un alt mijloc de transport.”, ne-a declarat primarul Grigore Bardac.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/