Școlile din Reșița, pregătite să își primească elevii. Viceprimarul Duruț, cu ochii pe lucrările derulate în unitățile de învățământ

Au mai rămas doar câteva zile până la începerea noului an școlar, iar în Reșița e forfotă mare. Se fac demersuri pentru urgentarea finalizării unor lucrări de reabilitare, însă altele nu vor fi încheiate până în 11 septembrie din cauza constructorilor.

Deși a existat buget alocat, iar lista de lucrări necesare a fost completată, unele intervenții de reabilitare în școlile din Reșița nu au fost executate din cauza constructorilor. „Am avut dificultăți mari să găsim agenți economici care să intervină, pentru că noi nu ne descurcăm cu secția noastră în toate școlile unde sunt probleme, dar cu dificultate găsim totuși firme cu care să facem lucrările”, a anunțat miercuri primarul Ioan Popa la întâlnirea pe care a avut-o cu directorii unităților de învățământ din Reșița.

Cu toate acestea, pentru a urgenta lucrările și pentru a asigura condiții cât mai bune la început de an școlar, situația a fost monitorizată de viceprimarul Gabriel Duruț. „Scopul Direcției de Învățământ a fost tocmai ăsta, să urmărim direct partea asta de clădiri în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ. Am luat toate solicitările dumneavoastră și am trecut efectiv la munca de teren pentru a putea prioritiza lucrările. În perioada 1 iunie – 30 august, Primăria Reșița a alocat, din bugetul Consiliului Local, 1 milion de lei pentru diferite lucrări, începând de la grupuri sanitare, zugrăvirea claselor, coridoare, acoperiș, centrale termice, geamuri termopan”.

Deși se încearcă finalizarea cât mai multor intervenții până luni, când încep cursurile, mai sunt totuși lucrări care vor continua după începerea anului școlar din cauză că nu s-au prezentat constructori la licitație sau nu au îndeplinit cerințele expuse în caietele de sarcini, așa că se va relua procedura.

Viceprimarul Gabriel Duruț susține că a început să facă vizite în unitățile de învățământ tocmai pentru a urgenta lucrările demarate și promite că va fi prezent în teren tot mai mult, dorindu-și o colaborare mult mai strânsă cu instituțiile de învățământ pentru a putea rezolva cât mai repede problemele, fără să uite însă că totul depinde de bugetul municipalității.

Singura problemă ridicată de dascăli la finalul întâlnirii organizate miercuri la sediul Primăriei, cel puțin în prezența presei, a fost legată de mobilierul școlar, care este învechit, în cele mai multe cazuri, și ar trebui înlocuit. Directorii nu au semnalat alte probleme demne să fie menționate public.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/