Școlile din Oțelu Roșu au fost dotate de către administrația publică locală

Școlile din Oțelu Roșu sunt pregătite să primească elevii atât la cursurile de pregătire cât și pentru susținerea examenelor naționale. Primarul Luca Mălăiescu a alocat de la bugetul Primăriei fondurile necesare pentru achizionarea aparatelor și a materialelor de protecție și de igienizare a spațiilor din școli.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei ne-a precizat că a luat legătura cu directorii celor trei școli: Liceul Bănățean și școlile generale numerele 1 și 3 pentru a pune la punct planul de acțiune în conformitate cu cerințele Ministerului Educației și Cercetării:

Am achiziționat pentru fiecare unitate școlară termoscannere pentru testarea temperaturii elevilor la intrarea în unitate, nebulizatoare, dispozitive medicale care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, precum și produse dezinfectante. Pentru liceu toate acestea ne-au costat 24.000 de lei, la Școala Generală nr 1 am alocat 16.000 de lei, iar la Generală nr 3 suma de 15.000 de lei”, ne-a precizat primarul orașului Oțelu Roșu.

Din 2 iunie până în 12 iunie, elevii, care vor se pot pregăti împreună cu profesorii la şcoală. La orele de pregătire pot participa şi elevii cu boli cronice sau cei care locuiesc cu persoane cu boli cronice ori cu vârste de peste 65 de ani.