Președintele USR Caraș-Severin: Caragiale ar fi avut încă mult de scris pe tema Guvernului Orban și a Stării de Urgență!

Andrei Plujar consideră că doar șansa a făcut ca România să nu prezinte un bilanț negru al pandemiei de coronavirus în condițiile în care Guvernul Orban s-a dovedit a fi de-a dreptul caraghios.

Liderul USR Caraș-Severin a supravegheat atent cum au acționat autoritățile pentru ca temutul COVID-19 să nu facă atât de multe victime precum în Spania sau Italia. „Dacă situația generală nu ar fi fost de-a dreptul tragică, poate că ar fi fost hilar. Am adăugat Stării de Urgență un iz balcanic sau carpato-danubiano-pontic de bâlbe și gafe. Cred că Ion Luca Caragiale, dacă ar fi fost în viață, ar fi avut încă multe opere de scris pe tema acestei Stări de Urgență. Cu toate aceste gafe și bâlbe, au fost câteva măsuri absolut necesare care trebuiau luate. Sigur, situația se putea gestiona mult mai bine. S-a văzut că nu suntem pregătiți, că nu avem proceduri, că nu facem șcenarii pentru niciun fel de stare de urgență. Cumva, tipic românește, învățam din mers sau prindem din zbor. E clar că autoritățile au fost total nepregătite, ca să nu mai vorbim de sistemul sanitar, care a fost luat prin surprindere și în această perioadă au ieșit la iveală o sumedenie de nereguli și de lipsuri din spitalele noastre. Noi, în USR, am avut o celulă de criză la nivel național în care am ținut în permanență legătură cu colegii noștri din toate județele și am încercat să venim în sprijinul autorităților. Cel puțin să semnalăm anumite probleme”, a afirmat Plujar.

USR-istul mai spune că situația nu a fost la fel de gravă în țară precum în Italia sau Spania mai degrabă pentru că românii au înțeles să respecte regulile de distanțare socială, nu pentru că Guvernul ar fi adoptat hotărâri prea inspirate. „Autoritățile, încă de la cel mai înalt nivel, au făcut o bășcălie din această criză. În general, românii au înțeles situația și au încercat să respecte pe cât posibil măsurile de distanțare. Au înțeles că e cel mai bine să ne protejăm noi înșine și apoi ne putem lăsa în mâinile altora”, a mai comentat Andrei Plujar.