Dominic Fritz: „Puțin îmi pasă că mi se spune că nu am nicio şansă la Primăria Timişoara. Ştiu că putem rescrie regulile jocului”

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoarei, a făcut o analiză a şanselor sale la ocuparea acestei funcții la un an de la alegerile europarlamentare. Fritz spune că şi la europarlamentare partidul a fost cotat cu şanse reduse, însă votanţii au avut ultimul cuvânt şi este convins că aşa se va întâmpla şi la alegerile locale.

„Sunt politolog, nu trebuie să-mi explice «analiștii» că situația la locale este cu totul alta decât la europarlamentare. Că atunci erau și liste suplimentare (oameni fără buletin de Timișoara care nu pot vota la locale), că Dragnea, că emoție de la «Fără Penali». Dar adevărul este că și acum un an toată lumea ne-a spus până în ziua votului că nu avem nicio șansă. Că suntem, ca să-l citez pe dl. primar, doar niște «veleitari». Că toate sondajele arată cât de mult în față sunt partidele vechi. Că nu știm cum să facem campanie. Și iată că votanții au avut ultimul cuvânt de spus. Nu partidele. Nu institutele de sondaj. Doar cetățenii”, este de părere Dominic Fritz.

Candidatul USR la Primăria Timişoara spune că puţin îi pasă de şansele cu care este cotat, de câte se spun despre el şi este convins că prin muncă şi solidaritate poate schimba regulile jocului. După dictonul „buturuga mică răstoarnă carul mare”, Fritz debordează de încredere şi optimism.

„Puțin îmi pasă când mi se spune că nu am nicio șansă. Că sunt prea străin. Prea tânăr. Prea de stânga, prea de dreapta, prea moale, prea dur. Sunt cine sunt și știu că putem câștiga. Pentru că Timișoara, această bănățeancă căpoasă și corectă, mereu s-a mobilizat în momente de cotitură. Momente în care a văzut o șansă să-și redefinească viitorul.

Știu că putem rescrie regulile jocului care vor învinge dinozaurii auto-suficienți fără ca ei să-și dea seama ce i-a lovit. Doar să vrem destul de tare, să muncim destul de mult, să ne apropiem unii de ceilalți. Avem, în cel mai probabil caz, încă 4 luni”,  a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.