Școlile din Oravița se încălzesc cu energie verde

explo 1000x200

Primăria din Oravița apelează la programele naționale de mediu, ca să facă economie la curent. Astfel că, pentru Liceul Dragalina, încălzirea se va face prin Programul Casa Verde, iar pentru Școala 1 sistemul va funcționa pe peleți.

Primăria a accesat Programul Casa Verde pentru Liceul Dragalina și Școala Numărul 1. „Este vorba despre o semimodernizare la liceul, doar cu apa caldă care îi și încălzește pe elevi, iar la Școala 1 încălzirea pe peleți devine funcțională chiar în această perioadă”, a spus Ion Goga, primarul orașului Oravița.

Acesta a adăugat că Primăria a investit bani și la Școala de Artă și Meserii, unde se lucrează pentru finalizarea proiectului. „Peste 6 miloane de euro trebuie să vină de la Minister, dar investiția nu e prea e susținută, doar cu rugăminți”, a spus Ion Goga. Muncitorii finalizează acum al doilea corp cu săli de clasă. Așadar, toți elevii de la Liceul Agricol vor putea ține cursuri și dimineața.

Acum trei ani am câștigat proiectul de reabilitare, care prevede internat, sala de mese, sala de sport, un corp reaabilitat, construirea unuia nou, o cantina, o școală de sport și bloc de garsoniere pentru profesori. „Dacă finalizează sălile de clasă e suficient,  pentru ca elevii să învețe în condiții cât mai bune. Cei mai mulți dintre ei sunt navetiști. Ne zbatem să finalizăm proiectul, locația este deosebită”, a adăugat edilul-șef.