Bugetul Reșiței, luat din nou în discuție

Aleșii locali se întâlnesc astăzi, din nou, ca să stabilească forma finală a bugetului pentru anul 2012. Consilierii sunt presați de timp de această dată, pentru că forma finală a documentului mai trebuie să trească și pe la alte instituții ale statului, de la care să primească aprobare că respectă legea.

La cel mai recent plen, Cristian Panfil (PD-L) a dezaprobat modul în care au fost repartizați banii pe domenii de activitate. În plus, acesta a adus acuze și mai grave. „În forma actuală, bugetul nu este legal pentru că depășește realizările de anul trecut, ceea ce se vede de la prima pagină. În plus, s-a stabilit că vor veni 23 de milioane de lei pe fonduri europene, dar proiectele nu au fost încă aprobate. În calitate de viceprimar, nu pot să accept un buget care prevede doar achitarea datoriilor de anul trecut. Asta înseamnă că nu facem investiții! În plus, școlile nu au primit bani”, a spus viceprimarul Reșiței, Cristian Panfil, care a cerut amânarea proiectului de hotărâre.

Astfel că, proiectul de buget a fost amânat, iar aleșii se întâlnesc astăzi, la ora 11.00 în sala de ședințe pentru o nouă dezbatere.