Când scăpăm de fumul toxic de la haldină

Ion Cristun s-a prezentat la cel mai recent plen al forului local și le-a cerut aleșilor să rezolve problema poluării de la haldina din Dealul Lupacului. Reșițeanul spune că și vecinii lui sunt supărați pentru că de câteva ori pe lună se confruntă cu aceeași problemă gravă.

Ion Cristun, reșițeanul din cartierul Moroasa a trimis sesizări în repetate rânduri autorităților abilitate, ca să rezolve problema legată de mediu din Dealul Lupacului. De fiecare dată când haldina se aprinde, întreg cartierul său este înăbușit în fum. „Cei responsabili trebuie să ia măsuri pentru că nu se mai poate așa”, spune reșițeanul.

Locuitorii oraşului sunt din nou „otrăviți” de poluare, din cauza lipsei de bani pe care o invocă cei responsabili de punerea în funcțiune a sistemului de împachetare a deșeurilor. Groapa a fost deschisă temporar până când amplasamentul ecologic de la Lupac va deveni funcțional. Reșițenii, însă, nu mai suportă poluarea pe care o îndură noapte de noapte.  „Ei bine,de când s-a lăsat frigul, în fiecare noapte, de la orele 19.00-20.00 și până dimineața, pe la 08.00-09.00, tot cartierul este înecat în fum.  De altfel, oamenii din Moroasa spun că trec încă mașini de gunoi spre haldină și acum și acolo este activitate susținută”, este mărturia unui alt reșițean, care a trimis un mail pe adresa contact@expressdebanat.ro, în urmă cu o lună.

Fără bani pentru racordări
Oficialii care se preocupă de haldină spun că, momentan, nu au bani ca să racordeze aparatura la sistemul de furnizare a energiei electrice. „Nu avem bani pentru această operațiune. Primăriile îi dau eșalonat și avem fonduri puține la dispoziție, ca să putem face ceva”, a spus Tiberiu Pădurean, directorul Ecosal, firmă responsabilă de gestionarea deșeurilor din Caraș-Severin.