Școli supraaglomerate, în timp ce altele stau în paragină! Primăria Timișoara șterge praful de pe un liceu închis de Ministerul Educației

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Timișoara cere clădirea Liceului Agricol! Școlile din oraș sunt supraaglomerate de elevi în timp ce fostul liceu desființat în 2015 se degradează pe zi ce trece. Consilierii locali au votat ca cererea să fie trimisă către Guvern și astfel orașul să intre în proprietatea imobilului.

Primăria Timișoara cere Guvernului României emiterea unei hotărâri prin care corpul fostului Liceu Agricol de pe Calea Aradului să devină bun public local. Clădirea se află în proprietatea statului, Ministerul Educației având dreptul de administrare. Prin cererea înaintată Guvernului, municipalitatea va putea reabilita fostul liceu și-l poate da în folosință unei școli care se confruntă cu lipsă de spațiu. „La Școala Generala Nr. 19 ne confruntăm cu un deficit mare de spații de învățământ. Suntem pe procedură să achiziționăm containere pentru mai multe școli pentru că nu avem loc să construim. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut pentru extinderea spațiilor de învățământ. De exemplu, în curând vor fi finalizate două corpuri uriașe la Școala Generală Nr. 16 cu finanțare pe PNDL 2. Ei bine, în unele locuri nu avem cum să creăm noi spații de învățământ. Ați văzut că în zona centrală vrem să recurgem la închirierea de spații de învățământ de la Poșta Română. În zona aceasta a orașului trebuie să asigurăm noi spații de învățământ și, prin urmare, vrem să transferăm de la statul român, prin hotărâre de guvern, această proprietate de pe Calea Aradului unde a funcționat Liceul Agricol”, a declarat Nicolae Robu.

Liceul Agricol Timișoara a fost desființat prin decizia Ministerului Educației în 2015 pentru că numărul de elevi era sub pragul minim. Clădirea a intrat în stare de degradare, cu toate că Primăria Timișoara și-a dat acceptul să se amenajeze un nou sediu pentru Inspectoratul Școlar încă de acum trei ani. În raportul de specialitate înaintat Guvernului este menționat că zona de nord a orașului duce lipsă de spații destinate învățământului, în timp ce Școala Generală Nr. 19 are 1.200 de elevi înghesuiți în 39 de clase. Imobilul de pe Calea Aradului este compus din școala cu două etaje, sală de sport, ateliere, cantină și două cămine de trei etaje. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali cu 19 voturi.

Muzeul TM

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/