30 de calculatoare donate elevilor din Caraș-Severin

150 de calculatoare donate pentru dezvoltarea elevilor pasionați de IT. Ateliere Fără Frontiere și BRD sprijină modernizarea laboratoarelor de informatică din școli și licee.

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează 10 unități de învățământ din Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Vrancea și București cu 150 de calculatoare prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD – Groupe Société Générale. Tech Kites este un program național, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick a Asociației Ateliere Fără Frontiere. „Aceste 10 unități de învățământ pot crea un mediu educațional care să conducă la performanțe ale elevilor în zona STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), dar le lipsesc dotările necesare. Ne bucurăm să sprijinim modernizarea laboratoarelor de informatică din aceste școli și licee pentru a ajuta niște tineri să-și atingă potențialul de dezvoltare.”, a declarat directorul general al asociației, Damien Thiery.

Toate calculatoarele donate sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect, în care persoane aflate în mare dificultate lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, la testarea, sortarea și pregătirea lor pentru reutilizare.

leader board 728 x 90 px

În județul Caraș-Severin, două școli au primit 30 de calculatoare pentru o mai bună desfășurare a cursurilor. Unitățile de învățământ care au beneficiat de donație sunt: Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă (15 calculatoare) și Colegiul Tehnic Reșița (15 calculatoare).

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008 pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International Action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.