Organizaţia PSD Moldova Nouă şi-a ales liderul: „Rolul primarului nu e neapărat să fie și moțul partidului”

banner publicitar

Filiala social-democrată de la malul Dunării și-a luat adio de la interimat. Cu o echipă bine închegată, primarul orașului Moldova Nouă are toată susținerea colegilor în drumul său spre încă un mandat pentru scaunul de edil-șef.

După ce, în urmă cu un an, Nelu Zaberca prelua interimatul Organizației PSD Moldova Nouă, astăzi a venit rândul ca acesta să culeagă roadele muncii sale. Astfel, cu ocazia alegerilor Biroului Executiv al filialei, acțiune la care au participat: europarlamentarul Maria Grapini, liderul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, senatorul Ioan Chisăliță, vicepreședintele PSD, Gabriela Stuparu, primarii social-democrați: Adrian Torma (Moldova Nouă) și Luca Mălăiescu (Oțelu Roșu), Zaberca a fost ales cu unanimitate de voturi lider al familiei social-democrate de la Dunăre.

„Nu am cerut niciun favor și nu voi cere niciun favor pentru mine. În schimb, împreună cu cei de la județ ne-am bătut tot timpul pentru oameni și pentru organizație. Referitor la rezultatele obținute în cadrul alegerilor din 2019 am spus că vom fi cei mai buni din județ, dar s-a dovedit că am fost cei mai buni din zona de vest a țării. Sunt sigur 100% că vom câștiga primăria Moldova Nouă în cadrul alegerilor locale de anul acesta. Îi mulțumesc primarului Adrian Torma că a venit să facă parte din echipa noastră. Avem o relație foarte bună cu județul. Niciodată, în ultimii 20 de ani, nu am avut aici ușile deschise cum sunt acum. Am adus foarte mulți tineri, foarte multe doamne. Oamenii muncitori și profesioniștii vor sta în față. Sper în continuare să câștigăm toate alegerile și nu am decât să vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat, pentru că ați fost lângă organizație. Așa să mă ajute Dumnezeu și pe mine și pe dumneavoastră”, a ținut să sublinieze Zaberca în fața celor prezenți.

Deși, în cele mai multe cazuri, primarul este cel care ocupă funcția de președinte al partidului, în urbea condusă de Adrian Torma nu s-a urmărit aceeași rețetă, ci spiritul de echipă, colaborarea: „Știți foarte bine că eu am venit nou în echipa PSD, dar, poate, că am venit să o completez pentru că, din păcate, și aici, la un moment dat, poate nu au fost cele mai bune decizii luate. Eu mă simt foarte bine în această echipă și mă bucur că astăzi am fost de acord și cred că mulți ați înțeles că rolul primarului nu e neapărat să fie și moțul partidului. El trebuie să fie un bun administrator, să aibă timp pentru administrație publică. Îmi doresc să duc mai departe încă un mandat împreună cu echipa PSD și ce pot să vă spun e că, dacă nu m-a speriat, în 2016, PSD-ul, care era un partid foarte mare, cu primar bun, în niciun caz nu mă sperie PNL-ul cu oricare candidat. Dar, repet, să-i respectăm pe adversari și să-i batem bine pe toți deodată”, a fost mesajul pe care a vrut să-l transmită publicului edilul social-democrat, Adrian Torma.

Odată cu sedimentarea lucrurilor în cadrul Organizației PSD Moldova Nouă, liderul social-democrat județean, Luminița Jivan, a scos în evidență următorul aspect: „Trebuie să avem atât forța, cât determinarea necesară și să arătăm, până la urmă, că sunteți echipa potrivită pentru ce-și dorește Adrian Torma să construiască la Moldova Nouă”.

Referitor la cum au fost împărțite responsabilitățile în cadrul filialei locale, acestea arată după cum urmează:

– Nelu Zaberca, președintele organizației PSD Moldova Nouă;

– Adrian Torma, Ionel Bându, Victoria Cojocaru, Amber Zassloffy, Șerban Stan – vicepreședinți ai Organizației PSD Moldova Nouă;

– Narcis Bălășoiu: secretar în cadrul Organizației PSD Moldova Nouă.