Școli modernizate capital din bugetul local!

Toate unităţile de învăţământ din Bocșa au cunoscut în ultimii doi ani numeroase investiţii şi o deschidere totală în ceea ce privește confortul și siguranța elevilor. Principalele investiții ale autorităților locale se axează pe eliminarea sobelor din sălile de clasă și implementarea unor sisteme europene de încălzire.

În momentul de față lucrările au fost finalizate în totalitate la Liceul Industrial din Bocșa Română, acolo unde s-au bucurat de modernizări acoperișul, dar și instalația de încălzire, o investiție extrem de importantă având în vedere că în fiecare an se risipeau peste 600 de milioane de lei vechi din pierderile de căldură.

„În momentul de faţă s-au finalizat lucrările şi la instalaţia de încălzire, s-a realizat o investiţie în centrala termică, una nouă care să nu mai consume atât de mult gaz, iar pe partea de instalaţii au fost numeroase modificări şi investiţii în aşa fel încât să eliminăm în totalitate pierderile de căldură. Până acum, din neglijenţa celor care nu au înţeles că trebuie să realizeze la un moment dat o investiţie trainică acolo, pierderile au fost mari. Acesta este motivul pentru care am realizat această investiţie: să economisim în fiecare an 600 de milioane lei vechi, sume care se pierdeau”, a explicat primarul Eugen Cismăneanțu.

Și Școala Generală Nr. 1 s-a bucurat pe deplin de interes din partea autorităților locale. Această unitate școlară a beneficiat în primul rând de refacerea fațadei la mai multe corpuri de clădire.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Am realizat investiţii şi reparaţii la faţada de la şcoala de la aprozar, aşa cum o numim noi, iar pe de altă parte, în momentul de faţă, s-au finalizat lucrările la înlocuirea şarpantei, adică acoperişul a fost modernizat în totalitate”, a mai explicat edilul-șef.

Și la grădiniţa PN1 au început lucrările de investiţii. În această unitate de învăţământ, pe lângă faptul că au fost modernizate spaţiile de joacă pentru copii, s-au finalizat și centralele termice. Se mai lucrează la izolarea clădirii şi reabilitarea faţadei în totalitate.

Pe lângă reabilitările de fațadei, la Bocșa, cu donații din partea „Triumfului Inimii” s-au schimbat acoperișurile mai multor școli. Tot din bugetul propriu al administrației locale s-a finalizat reabilitarea terenului de sport de la școala din cartierul Măgura.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/