Campania de vaccinare a elevilor din clasa I a fost amânată

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Campania de vaccinare antirujeolă, antirubeolă şi oreion (RRO), programată să înceapă în această săptămână, a fost amânată cu câteva luni. Câteva sute de copii de clasa I catagrafiați la nivelul județului Caraș-Severin vor fi imunizaţi abia în ianuarie 2015.

Imunizarea elevilor trebuia făcută după 20 octombrie. În funcție de vârstă, școlarii primesc vaccinul adecvat. Primul pe lista de vaccinuri administrate în școli este cel care îi protejează pe cei mici împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului. Acesta nu a ajuns încă în depozitele Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin și nici nu va ajunge aici în următoarele luni. Instituția dă asigurări că elevii nu vor rămâne nevaccinați, însă imunizarea urmează să se facă… la anul.

,,Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii care nu a avut timpul necesar să distribuie dozelele de vaccin în toată ţara și a împins campania până în 12-23 ianuarie 2015. Toate celelalte campanii de imunizare programate pentru lunile noiembrie şi decembrie se vor derula după programul stabilit iniţial”, a precizat Botgros. În luna noiembrie, în perioada 10-21, sunt programate să aibă loc campania de vaccinare anti-polio pentru elevii claselor a doua, în vârstă de opt ani, și a copiilor de 6 ani din clasele pregătitoare. În perioada 2-15 decembrie trebuie să demareze și campania de imunizare diftero-tetanică adresată elevilor de clasa a opta curentă și a noua rămași nevaccinați anul trecut.

promovare banner maxagro Muzeul TM

O parte din necesarul de doze de vaccin există în stoc pentru aceste campanii din noiembrie și decembrie, restul urmând să sosească în săptămânile viitoare, a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros. În total, în județ urmează să fie imunizați circa 3000 de copii de vârstă școlară.

Foto: arhivă.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/