Școli mai sigure! Trei unități de învățământ din Lugoj vor funcționa după scenariul verde

Odată cu noul an școlar, școlile și liceele lugojene au început cursurile potrivit scenariului galben, care presupunea, potrivit Ministerului Educației, participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

La Lugoj, începând de săptămâna viitoare, trei unități de învățământ vor susține orele de curs potrivit scenariului verde, adică toți elevii vor fi prezenți fizic la școală, fără a mai susține lecții online.

Este vorba despre Școlile Gimnaziale Nr. 2, Nr. 3 și Nr. 4, cele trei primind aprobare în acest sens. Desigur, orele se vor desfășura în continuare cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare în vigoare.

leader board 728 x 90 px

„Raportul dintre numărul de cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori este sub 1 și dispunem de spațiu și condiții pentru toți elevii, așadar vom face cursurile în scenariul verde. În același timp avem încredere că toți profesorii, elevii și părinții sunt conștienți de necesitatea respectării regulilor de prevenție și igienă și prin efortul tuturor vom rămâne sănătoși.”, a declarat prof. Florin Mariș, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2.

Unitățile de învățământ pot cere de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin consiliul de administrație, funcționarea în regimul scenariului verde, dacă în orașul sau comuna în care se află nu se înregistrează mai mult de 1 caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-Cov-2 la 1000 de locuitori, însă o condiție importantă este asigurarea spațiului necesar pentru distanțare în sălile de clasă.