Școli din Timișoara, închise din cauza frigului din sălile de clase

liceul moisil

Aproape 5.000 de elevi care învață în patru școli din Timișoara nu mai merg la cursuri. De vină nu este pandemia de coronavirus, ci frigul din sălile de clase. În aceste condiții, până în momentul în care unitățile de învățământ vor fi încălzite, elevii vor face ore online.

Pe lângă unitățile de învățământ închise din cauza numărului prea mare de infectări cu noul coronavirus, la Timișoara unele școli își întrerup activitatea și pentru că este prea frig în sălile de clasă. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt patru unități de învățământ care și-au suspendat activitatea, astfel că orele se vor desfășura doar în online.

Este vorba de Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Școala Generală Nr. 19, Școala Generală Nr. 16 și Colegiul Național „Ana Aslan”, toate din Timișoara.

Avem un număr de patru școli care se închid din cauza lipsei căldurii în sălile de clasă. Temperaturile în aceste școli sunt sub 20 de grade Celsius. Ca atare, am avut o discuție cu directorii școlilor pe marginea acestui subiect. Deja sunt patru școli care și-au suspendat cursurile și trec în online. În aceste școli învață 4.947 de elevi în 189 de clase care vor trece în online. Probabil că vor fi și alte școli care vor solicita suspendarea cursurilor din cauza lipsei căldurii. Acest lucru nu este o noutate. Suntem obișnuiți ca în lunile octombrie și noiembrie să avem astfel de probleme. Este o chestiune care ține de infrastructură, de autoritățile locale, dar trebuie să arătăm măcar acum, în al 100-lea ceas, că educația este prioritară”, a afirmat Marin Popescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș susține că a discutat cu reprezentanții Primăriei Timișoara despre această situație, care i-au oferit tot felul de explicații.

De luni începând s-au făcut probe către toate punctele termice din oraș, dar furnizarea de agent termic este la o temperatură scăzută, pentru că durează și încărcarea instalațiilor, etc. Probabil că în câteva zile se va regla această situație. Dacă se vor regla, vom reveni în școală în condiții cât de cât mai bune”, a declarat Marin Popescu.