Școală și grădiniță nouă pentru elevii și preșcolarii din Fizeș

lucrari scoala fizes

Proiectul privind reabilitarea, consolidarea și dotarea grădiniței și școlii gimnaziale din satul Fizeș, comuna Berzovia, schimbat ulterior în „demolare și construire”, prinde viață, anunță primarul Mircea Ion Serafin.

A început șantierul în satul aparținător comunei Berzovia, la Fizeș, unde, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, va fi construită o școală și o grădiniță nouă. „Zilele trecute s-au pus bazele de început ale noii școli în satul Fizeș, și anume, au început lucrările de construire – primul pas fiind turnarea fundației. Vom face tot ce ține de noi pentru a realiza acest proiect, în cel mai scurt timp.”, spune edilul comunei Berzovia, Mircea Ion Serafin. Investiția se ridică la 3,2 milioane de lei.

Dacă la Fișez se construiește o unitate de învățământ nouă, școala profesională de la Berzovia va intra și ea într-un amplu proces de modernizare, după ce luna aceasta administrația locală a semnat contractul de finanțare cu Administrația Fondului de Mediu (AFM). Investiția vizează lucrări de reabilitare și eficientizare energetică a edificiului. Un proiect similar a fost depus și pentru școala din Gherteniș, însă nu la AFM, ci la Compania Națională de Investiții (CNI), de unde se așteaptă în continuare un răspuns.

 

 

1000x200 dacus 02

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro