Aur pentru școala reşiţeană de gimnastică

Campionatele Europene de juniori şi seniori din Franţa au confirmat încă o dată că sala de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa este o adevărată rampă de lansare spre marea performanţă. După Şelariu, Popescu, Jivan sau Maliţa, alţi gimnaşti crescuţi la Reşiţa aduc medalii de la competiţiile continentale.

 

Piesă de bază în echipa României, Flavius Koczi şi-a respectat cartea de vizită la Campionatele Europene de la Montpellier şi s-a întors acasă cu medalia de aur câştigată la sărituri. Koczi a avut o contribuţie importantă şi în obţinerea medaliilor de bronz de către echipa României, echipă din care a mai făcut parte şi Ovidiu Buidoşo, un alt produs al şcolii reşiţene, legitimat însă de ceva vreme sub culorile clubului Steaua.

Poate mai importantă decât performanţa celor doi seniori este dubla lui Daniel Rădeanu la europenele de juniori. Elevul lui Robert Bălan de la CSŞ Reşiţa a ratat la mustaţă titlul european, el fiind nevoit să se mulţumească doar cu argintul, atât la sol, cât şi la sărituri. “Este un rezultat foarte bun. A fost atât de aproape de locul întâi, dar şi aceste două medalii europene trebuie să ne mulţumească. Sperăm să-l vedem tot mai sus şi să devină un om de bază la lotul olimpic de seniori. Îmi pare foarte rău de Groza, pentru că şi el avea şanse mari la medalie. S-a accidentat însă la un deget înainte de competiţie, a fost lovit de ghinion”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

Aceste noi performanţe ar trebui să reprezinte şi un semnal de alarmă pentru autorităţile locale, judeţene şi pentru cei care conduc destinele sportului în Caraş-Severin. Koczi şi Buidoşo reprezintă deja culorile unor cluburi bucureştene. Rădeanu şi Groza sunt şi ei pe punctul să-şi dea semnătura!

Comments

  1. cosminbaronul says:

    Felicitari acestor copii de care ne bucuram doar la succese, cand nu au bani sa -si ia o vitamine ne facem ca nici nu exista.
    Suntem un popor ciudat, cand e bine venim toti ca musca la rahat, taim pamblici , dam interviuri,ne mandrim cu ei si le promitem “locuri de veci”(asta ai primit doi medaliati la JO, SELARIU si POPESCU)dupa o medalie olimpica. Cand sunt cu palmele rupte, cu echipamentele carpite ne doare-n cur, ne facem ca nu-i vedem sau ca nu sunt fonduri sa-i ajutam, sau sa mai investim in altii ca ei.
    Romania”TREZESTE-TE”