Școală nouă într-o comună de lângă Timișoara. Investiția se ridică la aproape trei milioane de euro

clasa scoala borlova

Într-o comună aflată lângă Timișoara va fi realizată o școală nouă, în urma unei investiții care se ridică la aproape trei milioane de euro. Primăria Moșnița Nouă a scos la licitație execuția lucrărilor, care vor fi finanțate cu bani de la Guvern.

În comuna Moșnița Nouă, care este lipită de Timișoara, urmează să se construiască o nouă unitate de învățământ. Primăria a scos recent la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru înființarea unei școli în comună.

Se are în vedere construirea unei clădiri cu funcțiunea de școală, având regim de înălțime parter și împrejmuire, în localitatea Moșnița Nouă”, aflăm din anunțul de participare la licitație. Noua școală se va construi pe un teren care are o suprafață de aproape 5.000 mp. Reprezentanții primăriei susțin că este nevoie de această unitate de învățământ în condițiile în care populația comunei este în continuă creștere.

În noua școală ar urma să fie înscriși cel puțin 390 de elevi, iar unitatea va fi dotată cu laboratoare, sală de sport, o sală multifuncțională, un spațiu de servit masa, spații de recreere, cabinet medical și bibliotecă.

Valoarea estimată a contractului se ridică la aproape trei milioane de euro, cu TVA inclus, banii urmând a fi asigurați din fonduri bugetare. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 7 iunie, la ora 15.00. Firma care va câștiga licitația trebuie să realizeze proiectarea în șase luni și să finalizeze clădirea în 22 de luni.

În acest moment, în comuna Moșnița Nouă sunt deschise șapte unități de învățământ, dintre care patru sunt grădinițe.

 

 

1000 x 100 gif logiscool