Şcoală modernizată şi reabilitare de drumuri cu fonduri europene la Buziaş

Primăria Buziaş continuă demersurile de atragere de fonduri europene. Nu mai puţin de 4 milioane de euro este suma care va merge către modernizarea unei şcoli şi reabilitarea unor străzi importante din oraş.

Şcoala Generală cu Clasele V-VIII de pe strada Republicii, prevăzută cu sală de sport de mici dimensiuni în curtea şcolii, va primi o altă înfăţişare graţie finanţării cu bani europeni. De asemenea, în acelaşi proiect sunt reabilitate nu mai puţin de 14 străzi.

,,Tot în acest proiect sunt prevăzute reabilitările a 14 străzi cu trotuare, rigole, podețe și asfaltări. Este vorba despre străzile: Republicii, Andrei Mureșan, Semenicului, Timișului, Ion Vidu, Eroilor, Crucii, Șoimilor, Mihai Eminescu, Unirii, Griviței, Gârlei, 9 Mai și Gării.”, a precizat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

Alte şase străzi vor fi asfaltate pe proiectul proiectul european de reabilitare a infrastructurii în turism, asigură primarul. ,,Acest proiect face parte din cadrul fondurilor europene, pe axa 13. Trebuie amintit, faptul că se vor reabilita şi străzile: Avram Iancu, Florilor, Bisericii, Spitalului, 6 Martie şi Piata Victoriei, pe proiectul european de Reabilitarea Infrastructurii în Turism, pe axa 7.1.”, a adăugat primarul.

Ambele proiecte au finantare, fiind deja semnate contracte cu ADR-Vest. Termenul de finalizare a lucrărilor este septembrie 2023.