Școală modernă pentru peste 500 de elevi reșițeni! Încă un proiect câștigat de Primăria Reșița

A doua veste bună pentru elevii din Reșița în decurs de doar câteva zile. Încă o școală din oraș va fi reabilitată, după ce astăzi s-a semnat contractul de finanțare. 

Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 8, cea în care învață peste 500 de elevi. Este vorba în total de 15,7 milioane de lei, din care 15,4 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020.

Ce lucrări vor fi executate?

Clădirea unității școlare va fi reabilitată termic, se vor reface învelitoarea și instalațiile sanitare, termice și electrice, se va înlocui tâmplăria exterioară și se vor face finisaje interior-exterior. De asemenea, sala de sport va fi anvelopată termic, se va înlocui inclusiv tâmplăria, se vor reface instalațiile și finisajele interioare, se vor reface termoizolația și hidroizolația terasei, se va înlocui sistemul de jgheaburi și burlane, iar clădirea va fi extinsă cu două noi corpuri de construcție pe parter, care vor adăposti o sală de fitness și centrala termică. Clădirea Afterschool va fi și ea extinsă cu un nou corp, pentru două săli de clasă și grupuri sanitare. Sunt prevăzute lucrări și la actualul imobil (tâmplărie exterioară, finisaje, instalații). Și în curtea unității se vor face lucrări: va fi modernizat terenul de sport în aer liber și vor fi amenajate opt locuri de parcare.

Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni.


upt 1000x100