FOTO/Din clădire lăsată uitării, școală europeană

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Deși în oraș, elevii Școlii Generale Nr. 2 din Anina au învățat, până nu de mult, în cele mai sărace condiții, inadecvate unei unități de învățământ. Situația însă s-a schimbat în urma atragerii unor fonduri europene pentru reabilitarea clădirii.

După ce, până acum câtva timp, elevii școlii nr. 2 din Anina erau nevoiți să meargă afară pentru a utiliza grupurile sanitare, acum se laudă cu o școală renovată în proporție de 60 la sută, ce cuprinde săli de clasă încălzite, holuri lungi și luminoase și toalete la fiecare etaj.  „Proiectul este în valoare de peste 3 milioane de lei și are ca obiectiv principal creșterea calității procesului educațional prin reabilitarea și echiparea unității de învățământ, achiziționarea de echipamente IT și creșterea eficienței energetice a clădirii cu 50 la sută”, explică Vlad Dan Dumitru, managerul de proiect „O școală europeană”.

Fost elev al școlii, directorul unității de învățământ privește cu mândrie la ceea ce s-a realizat din clădirea pe băncile căreia a învățat și el. La 100 de ani de la construirea clădirii, s-au început și lucrările de renovare: „În 1911 a fost dată în folosință această clădire. Anul trecut, momentul sărbătoririi celor 100 de ani a coincis cu începerea lucrărilor de reabilitare. Ce se vede a fost realizat pe parcursul unui an, lucrările cred că au fost foarte bine făcute, a fost o echipă care, din punctul meu de vedere, a lucrat bine. Partea reabilitată este dată deja în folosință, elevii învață în săli nou renovate, moderne, iar după ce totul va fi pus la punct atunci vom lucra mai mult și la partea de dotare”, precizează Cornel Boboescu, directorul Școlii Generale Nr. 2 Anina.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Renovările nu se opresc aici. Încă se lucrează la unele părți din clădire și mai urmează să fie amenajată și grădina din fața școlii. Însă, chiar și așa, cei peste 160 de copii vin cu mai mare drag la școală și nu se mai tem de frigul din iarnă.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632156663133″]

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/