Școala din Ocna de Fier este pregătită să-și primească elevii

scoala ocna de fier

În mai puțin de o lună, elevii se vor reîntoarce în bănci. În comuna Ocna de Fier, pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt aproape gata, administrația locală luând din timp măsuri pentru aprovizionarea cu lemne a unității de învățământ și igienizarea clădirii.

Din 13 septembrie, aproximativ 60 de copii din Ocna de Fier sunt așteptați să treacă pragul școlii și grădiniței din localitate. Elevii și preșcolarii își vor relua activitatea în săli igienizate, dă asigurări primarul comunei Ocna de Fier, Petru Petrișor Panescu.

Școala este pregătită din toate punctele de vedere pentru a primi copiii. S-au făcut reparații pe ambele etaje, interioarele sunt renovate, clasele și holurile sunt zugrăvite, curate și igienizate. Am comandat și lemnele pentru iarnă, pe care le-am și plătit, trebuie doar să sosească. Și la grădiniță avem condiții bune pentru desfășurarea activității, avem mobilier nou, practic, nu ne lipsește nimic. Am montat trei camere web la școală pentru monitorizare și intenționez, în funcție de buget, să achiziționez și o centrală pe peleți, ca să terminăm cu lemnele, tăiatul și mizeria. Pentru reabilitarea și modernizarea școlii avem proiect depus la Compania Națională de Investiții, așteptăm acum finanțarea.”, ne-a declarat primarul comunei Ocna de Fier.

leader board 728 x 90 px

Singura nemulțumire a primarului e legată de faptul că nu a primit niciun răspuns cu privire la proiectul depus pentru dotarea școlii cu echipamente IT. „Am scris proiect pentru a atrage fonduri prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru a primi elevii tablete și pentru a dota sălile de curs cu table inteligente, dar nu am primit niciun răspuns. Voi merge personal la București să văd cum stau lucrurile, căci dacă stăm numai la telefon, nu rezolvăm nimic.”, a mai spus Petru Petrișor Panescu.

FOTO: scoalaocnadefier.blogspot.com