Școala de Comunicare – proiect pilot lansat la Timișoara de Consiliul Național al Elevilor! Tineri din toată țara au venit în orașul de pe Bega

explo 1000x200

Inițiat de Consiliului Național al Elevilor, „How to PR” – Școala de Comunicare se desfășoară în Timișoara în perioada 6-9 februarie. Aproximativ 80 de tineri vor participa la o serie de sesiuni de formare în domeniul social media.

Veniți din aproape toate județele din țară, participanții vor afla în cele trei zile cum își pot crește vizibilitatea în spațiul online, ce presupune interacțiunea cu presa, ce pași trebuie urmăriți în organizarea unei campanii în mediul online și care sunt metodele prin care pot ajunge mai aproape de elevii pe care îi reprezintă. Prezentările vor fi realizate de persoane cu experiență în domeniu.

„În Timișoara avem o structură puternică de reprezentare – Consiliul Județean al Elevilor Timiș care s-a ocupat de organizare și ni s-a părut o locație potrivită pentru a organiza evenimentul mai ales că orașul este un centrul al tineretului. Pe parcursul acestor zile elevii vor afla cum să construiască campanii, cum să se afișeze în social media, cum pot ajunge mai aproape de elevii din teritoriu”, a explicat, pentru Express de Banat, Andra Maria Ion, secretar executiv al Departamentului de Relații Externe din cadrul CNE.

Proiectul este susținut de Universitatea de Vest din Timișoara, UNICEF România, dar și de FITT Timișoara, în calitate de parteneri. „Este foarte important pentru elevi să știe cum să își promoveze activitățile și mai ales campaniile pe care le realizează. Consiliul Județean al Elevilor este un partener apropiat Fundației Județene pentru Tineret Timiș și desfășoară numeroase campanii fie de conștientizare, fie de colectare a problemelor elevilor. Este foarte important să știe cum să promoveze aceste campanii astfel încât informația să ajungă la cât mai mulți elevi și chiar și la decidenți”, a spus Bogdan Crișan, vicepreședintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Elevii care participă la eveniment își dau întâlnire zilnic la Casa Tineretului din Timișoara.