Nici Băile Herculane nu scapă de apa scumpă și de proastă calitate

Nu numai caransebeșenii au probleme cu apa potabilă, ci și cetățenii din Băile Herculane, care se plâng de aceleași lucruri: calitatea apei, tariful și întreruperile din ce în ce mai dese.

Cetățenii reclamă întreruperile de apă din ultimele luni, deși prețul la apă este aliniat la tariful județului și, după ce că este scumpă (apă și canal aproape 8 lei), este și murdară.

Reprezentanții Aquacaraș reacționează și spun că întreruperile frecvente de furnizare a apei în anumite zone ale orașului sunt cauzate de lucrările de comutare a distribuției apei pe noile rețele, finalizate și recepționate în cadrul lucrărilor din proiectul „Reabilitarea și Extinderea conductelor de aducțiune a rețelelor de distribuție și de canalizare” de către Hidroconstrucția prin atreprenorul Electrosistem.

Deși cetățenii stațiunii acuză serviciul de distribuție a apei că nu este potabilă apa de la robinete, reprezentanții societății anunță printr-un comunicat de presă că, în toată această perioadă, probele de apă prelevate confirmă că apa furnizată este conformă cu prevederile Legii 458/2002, forma consolidată în 2017, pentru parametrii determinați conform secțiunii „Monitorizare de control” și poate fi consumată în siguranță. Cu toate acestea, consumatorii vor să știe când se iau probe de apă, cine le ia și dacă se sigilează aceste probe, pentru că din postările lor pe Facebook se vede treaba că nu au încredere în serviciul de distribuție a apei.
Totodată, Aquacaraș a luat hotărârea ca personalul serviciului din Băile Herculane să efectueze citirea contoarelor de apă de la consumatori, și nu cetățenii, cum se întâmpla până acum.

Sursă foto: Arhivă