Studenții din București, interesați de renașterea stațiunii Băile Herculane! Școala de vară și-a desemnat câștigătorii

Școala de vară s-a încheiat în stațiunea Băile Herculane, cu concursul de proiecte câștigat de studenții Mihai Șom și Diana Sava. Scopul școlii de vară este acela de a conecta tinerii studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București cu patrimoniul și cu tot ceea ce semnifică spațiul cultural al Băilor Herculane.

Concursul a fost organizat de Asociația Locus, studenții au studiat situl, cât și elemente recurente ale Băilor Herculane. „Inițiativa Baia de Arhitectură, școala de vară pentru studenții arhitecți, încă de la început a avut două mari obiective: transmiterea de meșteșuguri și noi abilități celor încă în procesul de formare universitară și oferirea unui element ce să aducă plus valoare zonelor din Băile Herculane unde alegem în fiecare an să intervenim. Studenții au deprins roluri organizatorice și de coordonare, această mică lucrare reprezentând pentru mulți dintre ei primul proiect în care sunt implicați încă din faza de concept, până la execuție, implementare și inaugurare. Structura de pe malul Cernei are caracter reversibil, aceasta fiind ancorată în solul de fundare prin metode total neinvazive, respectuoase cu mediul natural și antropic ce o înconjoară. Încă de la începutul celor 10 zile am reușit să lucrăm într-un cadru organizat și productiv, obstacolele întâlnite, indiferent de natura lor, fiind depășite cu brio. Studenții au dat dovadă de spirit de echipă și dorință de lucru, rezultatul fiind vizibil în special datorită respectării riguroase a programului strict pe care l-am avut. Putem spune cu siguranță că suntem mândri de devotamentul fiecărui participant, deoarece pentru încă o ediție am reușit să respectăm obiectivele propuse de la începutul inițiativei”, a declarat arhitecta Cristina Apostol, coordonatorul școlii de vară.

Echipa a fost formată din următorii studenți: Diana Sava, Mihai Șom, Adelin Paraschivu, Enache Ioana, Diaconu Elena, Păun Elena, Zaharia Răzvan, Mărginean Flavia, Rada Vlad, Carțiș Diana, Gugeanu Ionuț, Vîlceanu Diana, Dobre George, Luca Natalia, Kovacs Henrietta, Barac Mircea.

„Ceea ce ne dorim este accentuarea muncii în echipă și să le expunem cât de important este fiecare om dintr-o echipă și cum, odată ce un membru al echipei nu duce la bun sfârșit o sarcină, tot programul se decalează. Sper ca mulți dintre ei să revină și în anul ce urmează și, de ce nu, să se implice și în alte școli de vară și proiecte asemănătoare cu Herculane Project. Mulțumim partenerilor: Primăria Băile Herculane, Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin, Fundația Archeus, FdeN pentru o parte din unelte, cât și lui Pierre Bortnowski și Marius Miclăuș pentru coordonare”, a declarat Oana Chirilă, președintele Asociației Locus și coordonatorul Herculane Project.

Școala de vară Baia de Arhitectură a fost cofinanțată de Ordinul Arhitecților România și Fundația Prințului de Wales în România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/