SCM Timișoara a produs o nouă surpriză plăcută în Grupa Roșie

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au câștigat cu 88-85 meciul de pe terenul campioanei CSM Oradea, al doilea din Grupa Roșie. O victorie frumoasă după un meci cu o evoluție imprevizibilă. Şi un nou succes pentru bănățeni în faza a doua a campionatului, după victoria de acasă cu CSU Sibiu. 

Bihorenii au intrat foarte bine în meci și au avut un start de 9-0. Timișoara a revenit însă pe parcursul primului sfert. Punctele marcate de Randolph, Komatina și Baciu i-au dus pe oaspeți în avantaj, și primul sfert s-a terminat cu 25-27. Oradea a dominat însă autoritar al doilea sfert, în care s-a instalat la conducere după nici două minute. Elevi lui Cristian Achim au avut 40-32 după 16 minute, însă până la pauza mare, diferența s-a „temperat” la 44-41.

Gazdele au rămas la conducere și mare parte a sfertului al treilea. După 28 de minute de joc, Vukosavljevic a egalat la 62. A urmat time-out cerut de antrenorul Oradiei, iar pivotul sârb al Timișoarei a ratat aruncarea liberă suplimentară acordată. În decisiv s-a intrat cu 67-67, iar „Leii“ au preluat conducerea cu 69-70 după 3 puncte marcate de Diculescu. Vukosavljevic a mărit avansul la 71-77, dar Oradea a recuperat cu 8 puncte consecutive. Komatina și Vukosavljevic au marcat pe final și au readus oaspeții în avantaj, în timp ce Watson și Ginyard au ratat în contul gazdelor.

Din nou, Vukosavljevic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 27 de puncte, urmat de Randolph și Pesakovic, fiecare cu câte 12 puncte, Diculescu și Brown, fiecare cu câte 11 puncte, Komatina, cu 8 puncte, Baciu, cu 4, și Stojadinovic, cu 3. Cele mai multe puncte ale Oradiei le-a dat Richard, 23.

SCM Timișoara va juca miercuri la Sighetu Marmației, în optimile Cupei României. Duminică, echipa joacă acasă în campionat, cu U BT Cluj Napoca.