SCM Poli poate aduce primul trofeu în sportul timișorean anul viitor, după o tragere la sorți favorabilă în Cupa României

Handbaliștii de la SCM Poli ar putea aduce primul trofeu în sportul timișorean în anul 2019. Elevii lui Pero Milosevic au avut parte de o tragere la sorți bună pentru semifinalele Cupei României Fan Courier. Trebuie spus însă că situația clubului rămâne „albastră”, cu cele două luni de restanțe salariale și diverse neajunsuri la toate secțiile SCM Timișoara. 

Practic, timișorenii au dat în semifinale peste cel mai accesibil adversar din această fază, CSM Focșani. În celălalt meci se vor duela două forțe ale campionatului, Steaua și Dinamo. Conform tragerii la sorți de la sediul Federației, turneul Final Four se va desfășura la Focșani. Din acest punct de vedere, deoarece vor juca cu gazdele, cei de la Poli au o misiune mai grea. Conducerea secției de handbal ar fi dorit să organizeze turneul Final Four, dar până la urmă, ar fi fost vorba de 100.000 de lei necesari, iar până la începutul lui martie, e greu de crezut că bugetul Timișoarei va fi votat.

De asemenea, echipa de handbal are și alte probleme. Tot clubul SCM are restanțe financiare. În acest context, antrenorul Pero Milosevic a avertizat că clubul riscă să piardă unii handbaliști. Un caz special este portarul Milos Kocic, căruia clubul nu a reușit să îi prelungească viza de ședere. Jucătorul nu are permis de muncă, deoarece nu e angajat cu contract de muncă. La SCM, nu toți sportivii au contracte de muncă. De asemenea, și celelalte secții sunt afectate. Rugby-ul va trebui să utilizeze toți banii din mediul privat pentru amenda de 30.000 de euro, iar baschetul are de plătit 150.000 de euro pentru datoria din 2015.