SCM Poli a adus în Consiliul Local Timișoara Cupa României la handbal masculin. Sportivii au oferit și un cadou pentru aleși

După ce au câștigat duminică Cupa României la handbal masculin, jucătorii de la SCM Poli Timișoara au început să prezinte trofeul în Banat. Prima „oprire” a fost în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local Timișoara, unde sportivii au fost primiți cu aplauze.

Echipa a adus trofeul, care va sta o zi, până miercuri, în sala de consiliu a primăriei. De asemenea, jucătorii au adus și tricouri albe, imprimate cu poza de grupă de la finală, pentru fiecare consilier și primar. După ce jucătorii au înmânat câte un tricou aleșilor locali, antrenorul Pero Milosevic i-a dat tricoul primarului Nicolae Robu. „A fost fenomenal! Și când am câștigat medalia de bronz am fost aici, la primărie, să vorbim. Le mulțumim pentru modul în care ne-au primit. Am văzut că tot înaintau jucătorii și nimeni nu îi lasă tricoul primarului. Acum trei ani am fost aici cu el să discutăm, când a fost vorba să mergem din liga secundă sau să continuăm cu Poli. Eu mi-am dat cuvântul, iar acum mi-a îndeplinit promisiunea”, a precizat muntenegreanul.

Fără prime 

Echipa de handbal, la fel ca cea de rugby, are un salariu restant. Jucătorii nu au ridicat problema vreunei prime pentru trofeu. „Cu siguranță vom juca în Cupa EHF și asta înseamnă că avem nevoie de mai mulți jucători pentru Europa. Azi ne bucurăm, mâine avem meci. Azi nu vrem să vorbim despre bani. De când am venit eu, în fiecare an am mai făcut un pas. Am luat bronzul în campionat, apoi am jucat finala Cupei. Acum am câștigat trofeul și cred că mai putem face încă un pas. Trebuie să facem un pas în față, nu doi înapoi”, a mai spus antrenorul.

Dintre jucători, Filip Marjanovic a mai fost premiat astfel într-o primărie, tot în Banat, dar în cel sârbesc, când juca pentru Novi Sad. „A fost drăguț. Cu un turneu greu la Focșani, am scris istorie. Am adus după 33 de ani trofeul Cupei României. Sunt fericit că am ajuns astăzi la primar și să sărbătorim cu toată lumea. Am mai avut o experiență similară. Când jucăm la Vojvodina, am câștigat de câteva ori Cupa Serbiei și am fost la primărie. Speră să luăm titlul, să continuăm tradiția”, a precizat jucătorul.

Miercuri au din nou meci

Echipa nu se poate odihni sau bucura prea mult pentru trofeu. Miercuri de la 19,45, echipa joacă acasă cu CSM Făgăraș. Înainte de joc, trofeul va fi prezentat timișorenilor. „E greu. După cele două meciuri eram foarte obosiți și mândri în același timp. E o perioadă foarte grea. Am jucat la Suceava și alte meciuri în Cupă. Nu avem mult timp acum, ne recuperăm. E greu, să jucăm la trei zile, dar acesta e sistemul”, a precizat Marjanovic.

Poli a câștigat ultima dată cupa în 1986. În 1991, a luat și singurul ei titlu de campioană din istorie.