Schimbarea comportamentului în legătură cu transportul în comun? ADR Vest începe a doua fază a studiului

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și University College London încep faza a doua a studiului privind transportul în comun în Timișoara! Demersul urmărește găsirea de soluții pentru încurajarea cetățenilor să renunțe la mașină.

Prima parte a studiului a fost demarată când timișorenii și locuitorii din zona metropolitană au fost invitați să răspundă la o serie de întrebări în legătură cu transportul public, precum și alte moduri de transport alternative pe care le folosesc pentru deplasare. Chestionarul a fost organizat online și rezultatele au dus la inițierea fazei doi.

Următoarea serie de întrebări se referă la ce ar determina cetățenii să renunțe la mașină pentru a se deplasa în oraș, cum influențează traficul decizia de a folosi transportul în comun, siguranța bicicliștilor și eficiența modului de transport. Studiul „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara” (etapa II), poate fi accesat aici.

1000x100 casa brutarului

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu, de la University College London, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.Studiul urmărește cuantificarea percepțiilor și atitudinilor cetățenilor asupra transportului în Timișoara și să determine un set de instrumente adecvate, care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor cu privire la folosirea unor mijloace de transport prietenoase cu mediul înconjurător.


banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01