„Schimbă PET-ul cu biletul” ajunge în Timișoara

colectare pet

„Schimbă PET-ul cu biletul”, o campanie inedită de educare a românilor în domeniul colectării și reciclării, ajunge și la Timișoara. Vineri, 16 septembrie, timișorenii sunt așteptați în parcarea unui mare supermarket pentru a schimba sticle de plastic cu bilete de călătorie pe mijloacele de transport în comun.

Ce aveți de făcut? Este simplu! Reciclați 5 PET-uri și primiți două călătorii gratuite cu tramvaiele sau autobuzele din Timișoara.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este prima campanie din România care a avut ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării și reciclării deșeurilor care, pe lângă faptul că au fost transformate în noi resurse, în acest context, au facilitat și accesul locuitorilor la transportul public.

Campania, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost organizată inițial la Constanța, timp de 6 ediții. Ulterior, a fost extinsă la nivel național, sub forma unei caravane. Anul trecut, aceasta a poposit în 7 orașe, a mobilizat peste 6.000 de persoane și a coletat 2,6 kilograme de deșeuri.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/